Isidorus van Sevilla: beschermheilige van internet

4 april 2005, 10:42

Dutchcowboys: Volgens de BNN scheurkalender is het vandaag de feestdag van St. Isodorus van Sevilla (560-636). In 2001 besloot de paus dat deze Isodorus de beschermheilige van internetgebruikers en computerprogrammeurs moest worden. Dit omdat onze Isodoor waarschijnlijk ‘s werelds eerste encyclopedie heeft geschreven.

Peter stelt voor om in het vervolg alle IT’ers een vrije dag te geven op 4 april. Vallen interactieve marketeers ook in die groep? In dat geval ben ik het er wel mee eens 😉

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

    monchito

    Ik kies voor Al Gore


    4 april 2005 om 11:18
    evroekel

    Ik hoor vanmiddag op de radio dat zo’n beetje elke Amerikaanse TV-zender wel een journalist naar Rome heeft gestuurd en dat een Amerikaan zonder handen, die een liedje op de gitaar met zijn voeten heeft gespeeld voor de paus, op zo’n beetje alle zenders wordt geinterviewd inclusief een (niet om aan te horen) gitaarsolo.

    Lees ik mijn favoriete weblog en… jawel de paus… had hij zelf ook een weblog?


    4 april 2005 om 15:24
    Eric van den Berg

    Isidorus van Sevilla is de voorgestelde patroonheilige van het internet. De patronage is nooit door wijlen de paus geakkoordeerd, maar gekomen tot aan de pontificale Raad voor Sociale Communicatie. Zij liet de Observatie Service voor het Internet onderzoeken naar een patroonheilige voor het internet en soortgelijke technologieën, dus eentje die het beste de idealen en belangen van computerontwerpers, programmeurs en uiteraard internet-gebruikers kan vertegenwoordigen. De raad koos voor de H. Isidorus. Hun motivatie: “De heilige die de bekende ‘Etymologae’ schreef gaf zijn werk de structuur die lijkt op een database. Hij startte een systeem dat nu bekend staat als ‘flashes’. Het is heel modern, ondanks dat het in de zesde eeuw reeds werd bedacht. Sint Isidoor volbracht zijn werk met grote samenhang: het is compleet en de onderdelen vullen elkaar aan.


    4 april 2005 om 17:25

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!