Is Google een satelliet of een TV camera?

Is Google een satelliet of een TV camera?

Op Rought Type vind ik deze ochtend een interessante post over het maken van content en de rol van zoekmachines. In lage-lonen landen wordt “originele” content door elkaar geknipt en geplakt naar nieuwe berichten. Hier en daar wordt ook wat geplagieerd en gewoonweg erbij bedacht. Deze artikelen worden en masse online gezet. Door slim gebruik te maken van zoektermen komen bezoekers via Google op deze fake nieuwspagina’s met alle advertentie-inkomsten die er bij horen. Kassa voor de charlatan. Dit heeft tot gevolg dat de legitieme informatie ondergesneeuwd wordt door de “spam”-informatie. Want zie Google als een tv camera tussen fans van een voetbalwedstrijd. Als de camera op ze wordt gezet veranderen ze in schreeuwlelijks die zich voor de camera verdringen. Zo ook met dit soort praktijken.

Interessant onderwerp om je gedachten over te laten gaan. De comments bij de post zijn ook de moeite van het lezen waard.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.