Irak-oorlog raakt Ebookers

25 maart 2003, 14:31

Het Europees werkende internetreisbureau Ebookers heeft een financi?le waarschuwing doen uitgaan. Internetters boeken minder reizen tijdens de oorlog, wat de omzet van het bedrijf onder druk zet. Dat is wellicht een aanloop tot ontslagen.

Het aandeel Ebookers daalde gisteren met 14 procent, toen het bedrijf een waarschuwing afgaf voor het lopende eerste kwartaal van 2003. De daling van de verkopen in 11 Europese landen zette in februari en zetten in maart verder door, schrijft Financial Times.

Bij aanhoudende omzetdaling sluit Ebookers niet uit personeel te zullen ontslaan bij het Engelse hoofdkantoor en in andere Europese landen.

Ebookers zei eerder nog het jaar 2003 winstgevend te zullen afsluiten, herinnert BBC zich. Het jaar 2002 werd met een verlies van 18,3 miljoen euro afgesloten, bij een omzet die steeg met 52 procent tot 407 miljoen euro. Dat is exclusief de omzet van het onlangs voor 82 miljoen euro overgenomen Travelbag. Travelbag zette vorig jaar bijna 300 miljoen euro om.

Bron:

http://www.planet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

  Kritisch over ebookers

  Vreemde gang van zaken bij Ebookers

  Afgelopen week, ticket gekocht bij Ebookers voor een lekker weekendje Marbella. Eerst online gezocht naar de juiste reis. Vervolgens bleek dat er op de site economy was gekozen. Vervolgens snel gebeld met Ebookers om de tickets om te laten boeken naar Businessclass. Ebookers gaf aan dat dit niet kon omdat het minder dan 6 uren duurde dan vertrek. Ik kreeg een telefoonnummer van de luchtvaartmaatschappij die mij terugstuurde naar Ebookers. Vervolgens Ebookers weer gebeld en toen kon het dus wel. Extra kosten?! 1000 euro. Ach een weekendje weg moet leuk en comfortabel zijn doe daar akkoord voor gegeven. We konden online inchecken dus lekker makkelijk. Dit bleek dus niet te kunnen. Weer bellen met Ebookers en toen vertelde men mij dat we een premium economyclass hadden gekregen. Dit had men mij eerder niet verteld. Maar goed met deze klasse te vergelijken met business class, alle voordelen hetzelfde. Vervolgens op naar de luchthaven…..Bij de incheckbalie van Vueling bleek er helemaal geen businessclass of premiumeconomy te bestaan…….Mijn vrouw mocht op stoel 30F gaan zitten en ik op 11A. Vueling kon niets betekenen. Wel gaf de dame mij aan dat een ticket maar 139 euro kostte omdat ze een low coast maatschappij zijn. Wat maakt mij dat nou uit. Ik heb toch online geboekt bij Ebookers?, heb toch extra betaald voor mijn tickets?…….

  Na totaal 2000 euro te hebben betaald werd ik toch een beetje kritisch. Gauw Ebookers gebeld, werd niet opgenomen. Na 20 minuten bellen een ander nummer op internet opgezocht. Blijkt dat er een vlaams callcenter achter zit. Heel vreemd.

  Allemaal heel erg vervelend gaf Ebookers aan. Men had een fout gemaakt en omboeken was niet mogelijk. Toen ik aangaf met deze werkwijze niet akkoord te gaan en zeker niet op deze manier ging vliegen, werd ik doorverbonden naar de afdeling tweede lijn. Deze man gaf mij aan dat het wederom erg vervelend was en dat ik het teveel gestorte bedrag terug zou krijgen…..Teveel betaalde?? Wat bedoelt u?? Nou wij hebben samen met de luchtvaartmaatschappij uw creditcard geblocked en daar per ongeluk 1800 euro teveel op geboekt…..Dus geen 2000 maar een beetje meer.

  Geen sorry, geen excuses, geen passende oplossing, gewoon amateuristisch handelen van een slecht werkende organisatie.

  Hoe kan een beursgenoteerde organisatie dit als handelswijze verklaren….Vervolgens bleek dat Ebookers 7 tot 10 werkdagen de tijd nodige heeft om het teveel geblockte bedrag te crediteren. Ik heb Ebookers heel duidelijk aangegeven dat ze hier 1 dag de tijd voor hebben en dat ik anders melding zal maken bij de ANVR, SGR en de politie. Dit is niet alleen misleiding maar ook pure fraude. 1800 euro teveel incasseren van mij creditcard zonder dat ik daar goedkeuring voor heb gegeven of zelfs maar een bevestiging van heb gehad. Direct de creditcard maatschappij ingelicht welke mij heeft toegezegd de zaak nader te gaan onderzoeken. Als dit vaker gebeurt betekend dit dat een organisatie middels fictieve afschrijvingen onterecht over liquideiten beschikt die ze anders niet zou hebben……

  Volgend keer boek ik met Vliegtickets.nl vertrouwd en altijd goed!

  Een koude douche voor Ebookers dus en een klant kwijt.


  22 september 2013 om 21:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!