Internetgebruik in Nederland piekt ?s avonds

7 oktober 2003, 04:13

TeleCity, ??n van de grootste onafhankelijke aanbieders van Internet Data Center-diensten in Europa, heeft de statistieken over het verkeer over de Amsterdam Internet Exchange geanalyseerd, en kwam tot de volgende conclusies.

Uit de metingen kwam naar voren dat Nederlanders ?s nachts nog behoorlijk actief zijn op het internet. Het internetgebruik piekt niet zoals gedacht zou kunnen worden onder werktijd, maar gemiddeld pas om 21 uur ?s avonds. Hoewel na tien uur ?s avonds het internetgebruik gestaag afneemt, wordt er ook de rest van de nacht veel ge-internet. Nog tot middernacht ligt het internetgebruik hoger dan het gemiddelde gebruik onder werktijd. Deze trend toont aan dat het web steeds meer het domein van de thuisgebruiker wordt.

TeleCity nam, naast de piekperiode rond 21 uur ?s avonds, een tweede, veel kleinere piek in het internetgebruik waar; het internetverkeer vertoont dagelijks rond 17 uur een plotselinge stijging. Het bedrijf wijt dit aan het feit dat veel mensen rond dat tijdstip nog snel even de laatste werkzaamheden afronden voor zij naar huis gaan, maar ook aan priv?gebruik van het internet op het werk. Zo checken veel mensen voordat zij hun werkplek verlaten nog even hun persoonlijke e-mail, kijken ze of er files staan of hoe hun aandelen het doen.

De grootste dip in het internetgebruik komt bij het krieken van de dag, om 6 uur ?s morgens. Naast deze dip in de vroege ochtenduren, blijkt het internetgebruik dagelijks rond etenstijd, omstreeks 18 uur, nog een tweede, lichtere daling te vertonen.

Bron:

http://www.persberichten.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!