Internetaanbieders doen prijzen in autoverzekeringsmarkt fors dalen

Internetaanbieders doen prijzen in autoverzekeringsmarkt fors dalen
,

{title}Internetaanbieders als Verzekeruzelf.nl en Allsecur zorgen er volgens Independer voor dat de markt voor autoverzekeringen flink wordt opgeschud. In een interview met Assurantiemagazine wordt gesproken over een prijzenslag. De vergelijkingssite constateert dat de autopremies in een jaar tijd (tussen maart 2007 en maart 2008) gemiddeld met 17 procent zijn gedaald. Gesteld wordt dat met name Allsecur een scherpe pricing inzet, binnen een maand heeft Allsecur een top 3-positie bereikt (lees ook dit persbericht).

Ook andere aanbieders, die niet via Independer distribueren, zetten met name in op prijs. Zo is het scherpe tarief in de recent geintroduceerde Postbank Autoverzekering één van de belangrijkste elementen.

In een markt waar de prijs (voorlopig) allesbepalend is zal het voor de diverse marktspelers essentieel zijn om tegen lage kosten te opereren. De prijs voor een autoverzekering wordt op hoofdlijnen als volgt opgebouwd: circa 60 procent van de premie moet gereserveerd worden voor schade, circa 15 procent voor back – en frontoffice kosten en circa 20 procent voor marketing en distributie; het restant kan worden gezien als winst (indicatief!). De combinatie van een scherp tarief en de introductie van een nieuw merk met de bijbehorende media-investeringen is een spannende (Ditzo, Allsecur). Een combinatie die in ieder geval alleen vol te houden is met een low-cost operatie als verzekeraar.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Wat ik overigens erg vreemd vindt is dat ik via een tussenpersoon net zo goedkoop uit ben als bij online aanbieders... Op de een of andere manier vinden mensen online gewoon een goedkoper gevoel geven, want echt goedkoper is het dus niet!

  geplaatst op
 • @ Martin: en soms bij de tussenpersoon zelfs goedkoper dan online!

  geplaatst op
 • ik heb net een interview gedaan met de oprichter van independer Ewoud Hilhorst. Hij vertelt nog een hoop meer. Oa over de nieuwe lichting oplichtingsproducten met giga marges die financieele adviseurs nu weer verzonnen hebben. Als er wat transperantheid komt in bijvoorbeeld hypotheken dan komt er direct een lading nieuwe producten die de adviseurs dankzij de persoonlijke relatie van de tussenpersoon met de consument weer direct wordt gekocht!

  Zal het dit weekend proberen klaar te maken en online zetten. Ik heb nog 5 china filmpjes en 10 interviews liggen. Verwerken kost veel tijd :-(

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.