Internet speelt belangrijke rol bij grote levensbeslissingen

20 april 2006, 05:43

Er lijkt weer wat leven te komen in eBase dat gisteren melding maakte van een nieuw rapport van Pew Internet.

Uit het nieuwe onderzoek van het Pew Internet and American Life Project blijkt dat internet een steeds grotere rol speelt bij beslissingen die grote impact hebben op het leven van mensen. Bijna de helft van de Amerikanen gebruikt het web bij zaken als het zoeken van een geschikte school of het vinden van een nieuwe woonplaats.

De non-profit onderzoeksorganisatie ondervond dat ruim 45 procent van de ondervraagden stelde dat internet hen in de afgelopen twee jaar heeft geholpen bij het maken van grote beslissingen. 21 miljoen Amerikanen gebruikte het internet in de genoemde periode voor het vinden van een baan, 17 miljoen zochten er naar een geschikte school of zorginstelling voor een familielid.

Pew Internet noemt twee oorzaken voor de toename van het percentage. Enerzijds stelt het dat door de opkomst van breedband internet het web toegankelijker is geworden voor gebruikers. Anderzijds wijt het de toename ook aan het ontstaan van betere websites die gebruikers helpen bij het maken van hun keuze.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!