Internet speelt belangrijke rol bij aanschaf auto

10 september 2003, 07:35

Internet speelt in Europa een belangrijke rol bij de aanschaf van personenauto`s. Dat blijkt uit onderzoek van Cosporit Research onder 2.700 internetgebruikers in Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Van de ondervraagden gebruikt bijna driekwart internet bij het bepalen van zijn keuze. Ruim 82% stelt dat deze informatie bevestigt dat de juiste keuze is gemaakt. Het onderzoek wijst tevens uit dat het vertrouwen van de consument in online verkregen informatie toeneemt. Van de ondervraagden heeft meer dan de helft op internet nieuwe automodellen gevonden.

Ook heeft 79% naar eigen zeggen tijd bespaard en de aankoop versneld dankzij internet. Autotrader.co.uk en Ford delen de eerste plaats met elk 29% van de respondenten. Daarna komen Fish 4 car (26%), Exchange and Mart (24%), Vauxhall (24%), Renault (21%), Jamjar (19%), Volkswagen (19%), Autoexpress.co.uk (18%) en Peugeot (18%).

Bron:

http://nu.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!