Internet prime-time: overdag

16 mei 2003, 06:42

Internet is het enige medium dat overdag door drie van de tien werknemers op het werk wordt geraadpleegd. Deze conclusie uit een onderzoek van Online Publisher Association laat zien dat het overdag gebruik van internet vergelijkbaar is met prime-time op televisie.

Het onderzoek is gebaseerd op het internetgedrag van 1.416 gebruikers, van wie 1.053 op het werk toegang tot internet hebben en 363 mensen die in een periode van dertig dagen vanaf een andere plek een kijkje op het web namen.

Een andere conclusie uit het onderzoek is dat het gebruik van internet overdag per functie verschilt. Een voorbeeld is dat 81 procent van mensen uit de hogere laag in het bedrijfsleven in de ochtend op het net surft. In totaal surft deze groep vaker op internet dan andere werknemers.

Er zijn ook verschillen te ontdekken tussen de seksen; meer mannen dan vrouwen surfen overdag op internet. Het grootste verschil is te zien tussen zes en acht uur ?s ochtends: dan zijn 52 procent van de mannen online tegenover 39 procent van de vrouwen.

Onlinegedrag varieert ook als er wordt gekeken naar leeftijd in combinatie met sekse. Werkende vrouwen bijvoorbeeld, checken het weer overdag en ?shoppen? ?s avonds. Jongere werknemers hebben een grotere interesse in wereld- en lokaal nieuws, terwijl oudere medewerkers meer geneigd zijn de beurskoersen na sluiting van de beurs te bekijken.

Bron:

http://www.adfoweb.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!