Internet bereikt mijlpaal met 100 miljoen sites

Internet bereikt mijlpaal met 100 miljoen sites

Internet bereikt mijlpaal met 100 miljoen sites

NU.nl verwijst vanmorgen naar de meest recente cijfers van het Amerikaanse Netcraft. Uit deze cijfers blijkt dat er wereldwijd inmiddels 100 miljoen websites zijn. Het gaat dan om pagina’s met een domeinnaam en met inhoud.

Iets meer dan de helft van alle internetsites is overigens niet of nauwelijks ‘actief’, er zijn geen updates en ze trekken nagenoeg geen surfers. De groei wordt momenteel vooral veroorzaakt door het midden- en kleinbedrijf en bloggers die zich massaal melden op het net. De grootste groei doet zich voor in de VS, Duitsland, China, Zuid-Korea en Japan. Netcraft telde in 1995 nog maar 18.000 websites. In mei 2004 waren dat er al 50 miljoen en nu in november 2006 dus 100 miljoen.

Zie ook:
Internet bevat minimaal 88 miljoen websites en 14 miljard webpagina’s
75 miljoen websites
67,571,581 websites
1 miljard webpagina’s per maand?
55,388,466 sites


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Zoals Marco al aangeeft is iets meer dan de helft van alle internetsites c.q. domeinnamen niet of nauwelijks 'actief'. En da's natuurlijk best jammer. Vandaar dat ik mijn niet actieve domeinnamen maar eens in de verkoop doe:

  TE KOOP

  De volgende nog nooit gebruikte domeinnamen verkoop ik op 1 december 2006 aan 't bedrijf dat - per domeinnaam - het hoogste bod heeft uitgebracht. De verkopen zijn zakelijk, met BTW factuur. Het minimum bod per domeinnaam is € 1000,- U kunt alleen bieden per e-mail, naar bod_op_domeinnaam@mangold.nl. Elk bod wordt, ter controle, geautomatiseerd beantwoord.

  www]http://www.microblog.nl"]www .microblog.nl[/url]
  www]http://www.micro-blog.nl"]www .micro-blog.nl[/url]
  www]http://www.miniblog.nl"]www .miniblog.nl[/url]
  www]http://www.mini-blog.nl"]www .mini-blog.nl[/url]
  www]http://www.maxiblog.nl"]www .maxiblog.nl[/url]
  www]http://www.maxi-blog.nl"]www .maxi-blog.nl[/url]
  www]http://www.multiblog.nl"]www .multiblog.nl[/url]
  www]http://www.multi-blog.nl"]www .multi-blog.nl[/url]
  www]http://www.infoblog.nl"]www .infoblog.nl[/url]
  www]http://www.info-blog.nl"]www .info-blog.nl[/url]

  Veel plezier met het bieden ;-)

  geplaatst op
 • ? 1000,- voor een website? Lijkt een schijnt als je ziet waar grotere domeinen voor verkocht worden. Alhoewel hell.com laatst toch iets te hoog greep met 2 miljoen ;-).

  Ik ben persoonlijk niet zo'n grote voorstander van domein opkoop. Maar blijkbaar is er grof geld in te verdienen.

  Ben benieuwd hoeveel interesse er is.

  geplaatst op
 • Als ik 1000 euro van je krijg wil ik wel een van die domeinen overnemen...

  geplaatst op
 • Wat een bijzondere brug om je openstaande domeinen aan te prijzen. EUR 1.000 voor dergelijke namen lijkt me overigens nogal veel. Ik zou zeggen dat infoblog.nl max. EUR 500 waard is en de rest zo rond EUR 150-200. Maar goed.

  Goed even terug naar die sites, tellen de 100.000-en -----.web-log.nl, -----.blogspot.com sites ook allemaal los mee of gaat het om hoofddomeinen.

  Geinig om die groeispurten te zien in aanvragen van domeinen. De vraag is, waar stopt het. Op een gegeven moment zijn alle woorden, slagzinnen, afkortingen en bedrijfsnamen zo'n beetje opgebruikt zou je zeggen. Tuurlijk verzinnen we er dan wel weer een hele zwik extensies bij.

  geplaatst op
 • Het gaat in dit geval alleen om hoofddomeinen; alle weblogs op web-log.nl tellen dus gezamenlijk voor één site in de telling van Netcraft.

  geplaatst op
 • Dat vraag ik me af. Zie de opmerkingen bij de survey van augustus:

  In the August 2006 survey we received responses from 92,615,362 sites, an increase of 4.4 million sites (4.8%) from the July survey. This is the largest numerical gain yet for the survey, surpassing the 3.96 million site increase in June. The biggest one-month percentage growth remains the 8.5% jump in March 2003.

  This month's data spotlights the fierce rivalry between Microsoft and Google, as the free blog services operated by the two Internet titans are seeing enormous growth. Microsoft's Windows Live Spaces (formerly MSN Spaces) grew by 858K sites, while Google's Blogger service added 568K sites.


  Volgens mij worden afzonderlijke weblogs, profielen etc dus wel degelijk als aparte site meegerekend.

  geplaatst op
 • @ Vincent.
  Je schrijft: Geinig om die groeispurten te zien in aanvragen van domeinen. De vraag is, waar stopt het.

  In Nederland zijn circa 1 miljoen mensen die voor hun hobby schrijven. Een boek uitgeven is een heel gedoe. Het starten van een weblog is veel makkelijker.

  Het gemak van weblogs wordt steeds meer onderkend. Bovendien worden weblogs ook bij het grote publiek steeds bekender en meer geaccepteerd. Om deze reden denk ik dat de toename van het aantal sites voorlopig nog niet stopt. Ik verwacht dat er nog veel schrijvers zijn die gebruik gaan maken van het fenomeen weblog.

  Groet,

  Arnoud

  geplaatst op
 • Anders, het stuk waar je naar verwijst suggereert inderdaad dat ook de indviduele subdomeinen zijn meegenomen maar dat is onmogelijk. Alleen al het aantal weblogs wordt wereldwijd namelijk op 200 miljoen geschat. Wat ik eerder denk is dat doordat steeds meer mensen een weblog starten (ook bij web-log.nl, msn spaces, etc) en daarvoor een eigen domeinnaam aanvragen. Er is dus zeker een relatie tussen deze groei en de toenemende populariteit van blogs.

  geplaatst op
 • In het kader van mijn verwarring met dit bericht over 100 miljoen weblogs (Google's a bitch!) stel ik de vraag ook maar even hier: hoe verhouden die cijfers zich tot elkaar? Marco geeft al wel zo ongeveer antwoord:

  Het gaat in dit geval alleen om hoofddomeinen; alle weblogs op web-log.nl tellen dus gezamenlijk voor één site in de telling van Netcraft.


  Verwarrend, verwarrend. Want: geldt dit alleen voor weblogs of ook voor andere hoofddomeinen?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.