Internet bereikt mijlpaal met 100 miljoen sites

2 november 2006, 06:18

Internet bereikt mijlpaal met 100 miljoen sites

NU.nl verwijst vanmorgen naar de meest recente cijfers van het Amerikaanse Netcraft. Uit deze cijfers blijkt dat er wereldwijd inmiddels 100 miljoen websites zijn. Het gaat dan om pagina’s met een domeinnaam en met inhoud.

Iets meer dan de helft van alle internetsites is overigens niet of nauwelijks ‘actief’, er zijn geen updates en ze trekken nagenoeg geen surfers. De groei wordt momenteel vooral veroorzaakt door het midden- en kleinbedrijf en bloggers die zich massaal melden op het net. De grootste groei doet zich voor in de VS, Duitsland, China, Zuid-Korea en Japan. Netcraft telde in 1995 nog maar 18.000 websites. In mei 2004 waren dat er al 50 miljoen en nu in november 2006 dus 100 miljoen.

Zie ook:

Internet bevat minimaal 88 miljoen websites en 14 miljard webpagina’s

75 miljoen websites

67,571,581 websites

1 miljard webpagina’s per maand?

55,388,466 sites

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

7 Reacties

  mangold

  Zoals Marco al aangeeft is iets meer dan de helft van alle internetsites c.q. domeinnamen niet of nauwelijks ‘actief’. En da’s natuurlijk best jammer. Vandaar dat ik mijn niet actieve domeinnamen maar eens in de verkoop doe:

  TE KOOP

  De volgende nog nooit gebruikte domeinnamen verkoop ik op 1 december 2006 aan ’t bedrijf dat – per domeinnaam – het hoogste bod heeft uitgebracht. De verkopen zijn zakelijk, met BTW factuur. Het minimum bod per domeinnaam is € 1000,- U kunt alleen bieden per e-mail, naar bod_op_domeinnaam@mangold.nl. Elk bod wordt, ter controle, geautomatiseerd beantwoord.

  www .microblog.nl

  www .micro-blog.nl

  www .miniblog.nl

  www .mini-blog.nl

  www .maxiblog.nl

  www .maxi-blog.nl

  www .multiblog.nl

  www .multi-blog.nl

  www .infoblog.nl

  www .info-blog.nl

  Veel plezier met het bieden 😉


  2 november 2006 om 08:01
  Mike van Hoenselaar

  ? 1000,- voor een website? Lijkt een schijnt als je ziet waar grotere domeinen voor verkocht worden. Alhoewel hell.com laatst toch iets te hoog greep met 2 miljoen ;-).

  Ik ben persoonlijk niet zo’n grote voorstander van domein opkoop. Maar blijkbaar is er grof geld in te verdienen.

  Ben benieuwd hoeveel interesse er is.


  2 november 2006 om 08:28
  Allstar

  Als ik 1000 euro van je krijg wil ik wel een van die domeinen overnemen…


  2 november 2006 om 11:28
  Vincent Luyendijk

  Wat een bijzondere brug om je openstaande domeinen aan te prijzen. EUR 1.000 voor dergelijke namen lijkt me overigens nogal veel. Ik zou zeggen dat infoblog.nl max. EUR 500 waard is en de rest zo rond EUR 150-200. Maar goed.

  Goed even terug naar die sites, tellen de 100.000-en —–.web-log.nl, —–.blogspot.com sites ook allemaal los mee of gaat het om hoofddomeinen.

  Geinig om die groeispurten te zien in aanvragen van domeinen. De vraag is, waar stopt het. Op een gegeven moment zijn alle woorden, slagzinnen, afkortingen en bedrijfsnamen zo’n beetje opgebruikt zou je zeggen. Tuurlijk verzinnen we er dan wel weer een hele zwik extensies bij.


  2 november 2006 om 20:03
  media

  Het gaat in dit geval alleen om hoofddomeinen; alle weblogs op web-log.nl tellen dus gezamenlijk voor één site in de telling van Netcraft.


  2 november 2006 om 20:39
  Arnoud Rademaker

  @ Vincent.

  Je schrijft: Geinig om die groeispurten te zien in aanvragen van domeinen. De vraag is, waar stopt het.

  In Nederland zijn circa 1 miljoen mensen die voor hun hobby schrijven. Een boek uitgeven is een heel gedoe. Het starten van een weblog is veel makkelijker.

  Het gemak van weblogs wordt steeds meer onderkend. Bovendien worden weblogs ook bij het grote publiek steeds bekender en meer geaccepteerd. Om deze reden denk ik dat de toename van het aantal sites voorlopig nog niet stopt. Ik verwacht dat er nog veel schrijvers zijn die gebruik gaan maken van het fenomeen weblog.

  Groet,

  Arnoud


  3 november 2006 om 04:23
  media

  Anders, het stuk waar je naar verwijst suggereert inderdaad dat ook de indviduele subdomeinen zijn meegenomen maar dat is onmogelijk. Alleen al het aantal weblogs wordt wereldwijd namelijk op 200 miljoen geschat. Wat ik eerder denk is dat doordat steeds meer mensen een weblog starten (ook bij web-log.nl, msn spaces, etc) en daarvoor een eigen domeinnaam aanvragen. Er is dus zeker een relatie tussen deze groei en de toenemende populariteit van blogs.


  3 november 2006 om 05:43

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!