Internet belangrijkste reclamekanaal voor jeugd

Internet belangrijkste reclamekanaal voor jeugd

Procter & Gamble onderzoekt continu via welke - nieuwe - media jongeren het beste kunnen worden benaderd voor commerciele boodschappen. De laatste ‘vondst’ is dat deze doelgroep meer open staat voor informatie die via interactieve kanalen als chatrooms worden overgebracht dan via tv-commercials.

Roisin Donnely, marketing director van P&G in Engeland, stelt in Marketingweek dat hier sprake is van een mediakloof tussen de generaties. Jongeren zien het internet als het belangrijkste reclamekanaal, terwijl hun ouders de televisie in dit opzicht als het belangrijkste medium beschouwen. “Jongeren nemen de informatie van een vreemde in een chatroom eerder voor waar aan dan de boodschap die via commercials wordt overgedragen,” aldus Donnely.

P&G maakt in de VS al langer gebruik van tremor marketing en rekruteerde daarvoor zo’n 280.000 kids om in klaslokalen, cafetaria’s, sportkantines en disco’s met leeftijdtijdgenoten te praten over van alles en nog wat, dus ook over shampoo, ketchup en pindakaas. Het idee dat ze deel uitmaakten van een ‘complot’ gaf ze zo?n kick dat ze het zelfs helemaal gratis deden.

Bron:
http://www.incentive-online.nl/
(Via: Nieuwsbrief Ja)


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.