Je bekijkt een artikel van BBP Media
partner

Internationale uitbreiding via fulfilment: dit moet je weten

Heb jij ambitie om met jouw bedrijf internationale markten te verkennen? In deze blog bespreken we de meerwaarde van fulfilment.

13 september 2023, 06:30 662 x gelezen

Het verkopen aan internationale klanten van je producten of diensten biedt groeimogelijkheden voor je bedrijf. Het bereiken van een wereldwijd publiek kan echter uitdagend zijn vanwege logistieke uitdagingen, lokale voorschriften en ook bijvoorbeeld culturele verschillen. Een slimme strategie om deze obstakels te overwinnen, is samenwerken met een fulfilment partner. In deze blog bespreken we de voordelen van internationale verkoop en wordt toegelicht hoe een fulfilment partner kan helpen om toegang te krijgen tot markten buiten onze landsgrenzen.

De voordelen van internationale verkoop

Een fulfilment partner speelt een cruciale rol in het vergemakkelijken van internationale verkoop. Ze beschikken mogelijk over lokale fulfilmentcentra in diverse landen, wat de verzendtijden verkort en kosten verlaagt. Hun expertise in bijvoorbeeld internationale verzending en douanevoorschriften voorkomt fouten en vertragingen. Het mooie is dat je met een fulfilment partner gemakkelijk kunt opschalen naar nieuwe markten zonder de noodzaak om nieuwe infrastructuur op te bouwen. Dit maakt internationale uitbreiding vaak soepeler en kostenefficiënter dan ooit tevoren.

Technologie, contracten en meer

Bij het streven naar internationale uitbreiding is het cruciaal om enkele kernstappen te volgen. Het begint met gedegen marktonderzoek, waarbij je markten identificeert en grondige analyses uitvoert van concurrentie en ook lokale voorschriften. Vervolgens is de keuze van een ervaren fulfilment partner van groot belang, iemand die bekend is met de doelmarkten en logistieke uitdagingen kan aanpakken.

Een voorbeeld van een ervaren fulfilment partij is Monta. Zij bieden ook ondersteuning bij internationale uitdagingen.

Een andere essentiële stap is het optimaliseren van je productaanbod, waarbij je aanpassingen doet die variëren van taal tot verpakking en prijsstelling om de lokale markt beter te bedienen. Daarna werk je nauw samen met je fulfilment partner om logistieke processen te stroomlijnen en voorraad op meerdere locaties te beheren.

Ook lokale marketing verdient aandacht. Het ontwikkelen van een aangepaste marketingstrategie voor elke markt, inclusief aangepaste boodschappen en kanalen, vergroot de kans op succes. Tot slot is de naleving van bijvoorbeeld lokale wetten, douanevoorschriften en productveiligheidseisen essentieel om problemen te voorkomen en het vertrouwen van klanten te behouden. Samengevoegd vormen deze stappen de basis voor een gestructureerde en succesvolle aanpak.

Kies voor de partner die bij jouw organisatie past

Internationale uitbreiding is een mooie kans voor bedrijven van elke omvang, maar het vereist planning en strategie. Door samen te werken met een fulfilment partner kun je de complexiteit verminderen en je kansen op succes vergroten. Met de juiste partner en een doordachte aanpak kun je je bereik uitbreiden naar nieuwe markten over de hele wereld.

BBP Media is een onafhankelijk B2B-mediabedrijf, dat al meer dan tien jaar is gespecialiseerd in het bieden van relevante vakinformatie. Via crossmediale platforms richt BBP Media zich op ondernemers en professionals in de Nederlandse marketingsector, de e-commerce sector en de customer service branche. Daarnaast is BBP Media internationaal actief als informatieleverancier in de e-commerce markt. Inmiddels heeft de organisatie met de Global E-commerce Summit in Barcelona en de website E-commercefacts.com een aanzienlijke internationale positie opgebouwd. Voor vergaring en ontsluiting van de vakinformatie werkt BBP Media nauw samen met branchepartijen zoals verenigingen en associaties. Tot het portfolio van BBP Media behoren onder meer MarketingTribune, Shopper Marketing Update, Twinkle en CustomerFirst.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!