Instagram Brand Monitor: de populairste merken in Nederland

Instagram Brand Monitor: de populairste merken in Nederland

Vorige maand publiceerde ik ons onderzoek onder 200 merken op Instagram. Sindsdien hebben we, met hulp van ‘the crowd’, het aantal merken fors uitgebreid en is er een fonkelnieuwe top-10.

Nieuwe nummer 1

In de vorige lijst stond KLM nog op nummer 1, maar de blauwe vogel is van de troon gestoten met de toevoeging van Rumag, Balr en Filing Pieces. Vooral de eerste twee merken in de lijst hebben enorm veel aanhang. Er zijn in totaal zeven merken met meer dan 100.000 volgers.

De top-25 wordt gedomineerd door de branches fashion (10 keer vertegenwoordigd), magazines (5 keer) en voetbal (3 keer). Saillant detail: de 3 merken in de top-3 hebben meer volgers op Instagram dan fans op Facebook!

Instagram Brand Monitor

Wil je weten waar jouw (favoriete) merk staat? Voortaan kun je zelf opzoeken hoe het de Nederlandse merken op Instagram vergaat. We presenteren de Instagram Brand Monitor, waarin we Nederlandse merken samenbrengen in één handig overzicht. De monitor geeft informatie over het aantal volgers en de mate van activiteit en engagement. Opgenomen in het overzicht zijn (van oorsprong) Nederlandse merken of internationale merken met een specifiek Instagram-account voor Nederland.

Aanmelden?

Onze dank aan iedereen die merken heeft bijgedragen na de oproep bij ons eerdere onderzoek, zonder jullie was het niet gelukt. Mis je een merk? Merken aanmelden is heel eenvoudig op de site van de Instagram Brand Monitor; we checken natuurlijk wel even of het merk aan de criteria voldoet.


DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.