ING stopt eigen ontwikkeling WelloWell

21 augustus 2004, 04:48

ING stopt met de eigen ontwikkeling van WelloWell, de vergelijkings-site voor auto-, reis- en ziektekostenverzekeringen. Naast de eerder van Achmea overgenomen vergelijkingssite MrFinch, zal Verkerings-site nu ook de vergelijkingen en backoffice van Wellowell verzorgen. De website Wellowell blijft net als MrFinch een zelfstandige voorkant.

Sinds 1 augustus 2004 verzorgt de Verzekeringssite vergelijkingen van auto-, reis-, en ziektekostenverzekeringen voor WelloWell, dat in handen is van ING. De tijd dat grote sites als WelloWell en MrFinch meewarig keken naar de Verzekeringssite, die in 2000 in het leven is geroepen door E. Hordijk, is voorbij. De Verzekeringssite blijkt een groot succes. MrFinch is ondertussen al overgenomen door de Verzekeringssite en ook WelloWell heeft er voor gekozen om gebruik te maken van de dienstverlening van de site. De eerste zes maanden van 2004 heeft de Verzekeringssite een omzetstijging geboekt van 71%. De nettowinst nam met 157% toe. Voor de toekomst gaat de Verzekeringssite uit van een verdere groei van de winst en de omzet. De Verzekeringssite is van plan om het aanbod van vergelijkingen in de komende maanden te verruimen door toevoeging van verzekeringen voor hypotheken, inboedel-, woonhuis-, AVP-, motor-, ongevallen-, arbeidsongeschiktheid-, en rechtsbijstandverzekeringen. In de eerste zes maanden van 2004 werd de site 473.480 maal bezocht.

Bron:

VVP Weekblad voor financiele dienstverleners nr. 33/34, p. 4, 3/4 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!