Inbound mobile video voor celeb. Big Brother 2005? [UK]

20 december 2004, 21:51

Inbound mobile video voor celeb. Big Brother 2005? [UK]Big brother nu ook inbound video? Dit jaar kunnen kijkers (waarschijnlijk) voor het eerst mee-video-en met Big Brother, endemol UK heeft er wel oren naar. 2005 ziet er volgens endemol happy uit: “Next year will be the start of everyone making lots of money from video related to TV shows”

De interactie met Big Brother op TV vind ik leuk, maar wat als je van een camphone een webcam maakt? Alles wat de viewfinder van de camphone ziet wordt direct gestreamed op de pagina waar je webcam applet op staat. Lijkt me een leuke vorm van “Big Brother distributed”.

De mogelijkheden van streaming video voor entertainment zijn natuurlijk enorm. Dat draaiende tafeltjes de grootste markt voor webcams was, is eigenlijk wel logisch. Die webcam staat vast, wat kan je meer dan een beetje zwaaien en misschien wat zakelijk elkaar diep in de ogen kijken? Maar als iedereen altijd een videocamera op zak heeft zijn daar zeer leuke dingen mee te doen. Ik verwacht ook dat in 2005 erg veel gaat gebeuren met streaming mobile video, ik denk echter niet dat de grootste tractie op TV plaats zal vinden. De kwaliteit van de cams en het data verkeer is daar gewoon nog te slecht voor.

Videoblogging anyone?

Categorie
Tags

1 Reactie

    dhettema

    Live video is inderdaad middeleeuws, maar live video over je camphone niet. De carriers zetten grof in op videogesprekken, ik verwacht dat dit eerder een succes zal worden dan videogesprekken.

    Een meezeul-cameratje betekend een extra device. Net als digitale cameras. Het integreren van dat meezeul ding in een meezeul ding wat je altijd bij je hebt heeft absoluut invloed op de gebruiks frequentie.


    21 december 2004 om 07:44

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!