In vier stappen langere video’s op Twitter

1 juni 2016, 13:00

Op Twitter kun je al langer video’s toevoegen, maar ben je wel beperkt tot dertig seconden. Niet voor niets natuurlijk, want dertig seconden is lang op social media en zeker op Twitter. In sommige gevallen ontkom je er echter niet aan en wil je een langere video delen en liever niet verwijzen naar een ander videoplatform, zoals YouTube of Vimeo. Volg de vier onderstaande stappen en je kunt ook video’s van langer dan dertig seconden toevoegen.

1: Ga naar Twitter Advertenties

Klik op je profielfoto rechtsboven en kies voor Twitter-advertenties.

Staat het tabblad ‘creatives’ al bovenin het zwarte menu? Dan kun je stap twee overslaan.

2: Voeg een creditcard toe

Wees niet bang, er worden geen kosten in rekening gebracht.

Klik op je naam met het pijltje naar beneden erlangs en kies voor ‘Betaalmethode toevoegen’ en doorloop de formulieren om een creditcard toe te voegen (het maakt niet uit of je voor ‘Persoonlijk’ of ‘Zakelijk’ kiest)

3: Upload je langere video

Klik op ‘Creatief materiaal’ en selecteer video’s. Als je een adblocker gebruikt, zet deze dan uit, anders werkt deze pagina niet.

Op het nieuwe scherm kies je voor ‘Uw eerste video uploaden’. Hier is het mogelijk om een langere video te selecteren en het bestand te uploaden.

4: Maak een tweet

Nadat je video is geüpload, heb je daarnaast de mogelijkheid een tweet te maken met de video erin. Klik daarvoor op het blauwe icoontje. In het volgende formulier kun je een tweet aanmaken. Door te kiezen voor ‘standard delivery’ plaats je een gewone (niet-gesponsorde) tweet in je timeline.

Als je in het vervolg vaker langere video’s wilt toevoegen, kun je hetzelfde proces doorlopen vanaf stap 3. Wel is het belangrijk daarom op Twitter de prestaties in de gaten te houden. Voor het aantal video-views en de completion rate kun je terecht op https://analytics.twitter.com – kies voor ‘More & Video’s (beta)‘.

Visuele communicatie

Dat video, of in bredere zin visuele communicatie van belang is, zal elke marketeer bevestigen. Wist je bijvoorbeeld dat het aantal video’s dat dagelijks wordt bekeken op Facebook tussen april en november 2015 verdubbelde van 4 miljard naar 8 miljard? En dat in 2015 elke dag voor ongeveer 40 jaar aan video werd gestreamd via Periscope? En dat in 2017 video naar verwachting verantwoordelijk is voor bijna drie kwart van het internetverkeer?

Nog niet overtuigd? Lees dan even hier verder. En mijn collega Freek Janssen beschreef eerder al hoe ook (zelfs!) tekstschrijvers visuele communicatie kunnen toepassen.

Teun van den Acker
Head of Digital bij TEAM LEWIS

Categorie

3 Reacties

  Wes Vermeere

  Dat werkt inderdaad prima. Dank voor de tip. Ik heb nog wel een vraag. Ik kom er niet achter of er ook kosten in rekening worden gebracht als je voor ‘standard delivery’ kiest. Weet iemand dat misschien?


  3 juni 2016 om 23:30
  teunvandenacker

  Hi Wes,

  Bedankt voor je reactie. Je kunt inderdaad gewoon voor ‘Standard Delivery’ kiezen, daarmee maak je een gewone tweet aan, waaraan uiteraard geen kosten zijn verbonden.

  FYI: Als je voor de andere optie ‘Promoted only’ kiest dan wordt je tweet alleen zichtbaar voor het geselecteerde publiek in je campagne en weer niet zichtbaar op je gewone timeline.

  Succes!

  Groet,

  Teun


  6 juni 2016 om 12:42
  Lotte

  Ik krijg nog steeds de melding dat de video te lang is als ik upload. Kan er nog iets anders zijn wat ik verkeer doe?


  6 november 2020 om 10:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!