Ilse media verspreidt virus onder bezoekers

20 november 2004, 13:15

Via advertenties op de sites van ilse media, waaronder startpagina.nl, nu.nl en ilse.nl, is vandaag een zogeheten ‘trojan virus’ onder de bezoekers van deze pagina’s verspreid. De kwaadwillende code lijkt te zijn gekoppeld aan programma’s die nodig zijn voor het leveren van advertenties op de pagina’s. Over de omvang van de verspreiding is nog weinig bekend, noch over de schade die de trojan aanricht. De trojan kan op een kwetsbare PC weer andere potentieel schadelijke code achterlaten.

Lees verder:

Sites ilse media getroffen door trojan-aanval

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Erwin Maas

    Ik heb het links en rechts al vaker gezegd: schijnbaar betrouwbare sites (nedtstat, delefeoongids, webwereld enz.) die spyware installeren via advertenties (double-click bijv.) zijn door de third-party commitments niet te vertrouwen. De organisatie die er achter zit heeft een minder betrouwbaar advertentiebeleid, waar excessen zoals deze altijd een risico zullen blijven.

    Wil je zeker zijn van je veiligheid en privacy dien je deze sites te boycotten: dus bezoeken en zakelijke afspraken vermijden, alleen dan kan bereikt worden dat ieders privacy en veiligheid wordt gerespecteerd, vooral als het om geld verdienen gaat.

    Ik heb meerdere e-mailwisselingen gevoerd met deze bedrijven en geen enkele is van plan ook maar iets aan hun advertentiebeleid te wijzigen, doordat meer dan 90% van de bezoekers te goeder trouw is, is dit asociaal marketinggedrag, ongeveer hetzelfde als een microfoontje door de brievenbus gooien en afluisteren wat er binnen gebeurt, zonder medeweten van de (vooral trouwe) bezoekers.


    20 november 2004 om 19:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!