Ilse media kiest nieuwe software voor web-log.nl

27 juni 2005, 08:48

Ilse media kiest nieuwe software voor web-log.nlPaul Molenaar schrijft op zijn weblog over de plannen van ilse media inzake web-log.nl. Onder de webloggers van web-log.nl is het al langer bekend dat men zich aan het orienteren is op nieuwe software. Zoals het er nu naar uitziet zal het een keuze worden tussen de software van SixApart en het open source systeem van Drupal.

Daarnaast komt ilse media (binnenkort?) ook met een nieuwe weblog-omgeving voor de 1400 dochterbeheerders van startpagina.nl.

Ilse media is flink in beweging. Niet alleen met web-log.nl maar ook met de andere onderdelen zoals nu.nl, startpagina.nl en newrulez. Eerder maakten we al melding van een mogelijke samenwerking met Skype en er kan geen week voorbij gaan of er verschijnen enkele persberichten vanuit het Amsterdamse. De komende dagen mp3.nl maar eens in de gaten houden!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  Robert Gaal

  Uh waarom kan het eigen custom systeem van Web-log.nl niet worden uitgebreid? Rare actie…

  Quote: “PPS: Mijn vrouw vraagt toe te voegen dat ook Battlefield2 wat meer tijd vraagt dan verantwoord is (voor een kerel van mijn leeftijd, hoor ik haar er achter aan denken).”

  I second that 🙁


  27 juni 2005 om 10:57
  Paul Molenaar

  Uh waarom kan het eigen custom systeem van Web-log.nl niet worden uitgebreid? Rare actie…

  Omdat het nooit geschreven is om zo grootschalig te worden gebruikt, organisch is gegroeid, niet voldoende gedocumenteerd etc.etc.etc. is. Joris Leermakers is dit als hobbyproject begonnen en alle eer naar hem dat het al zo lang zo goed meegaat. Op een gegeven moment moet je echter kiezen of je veel energie (en dus geld) wil steken in eigen ontwikkeling over de hele linie (dus zowel aan de voor- als achterkant aan het ontwikkelen bent), of dat je je concentreert op lokale gebruikers-features.


  27 juni 2005 om 11:29
  Derhalve

  Drupal lijkt me qua functionaliteit de beste keuze. Het ziet er niet alleen beter uit, ik denk dat de support van Drupal alleen maar beter zal worden als een bedrijf als Ilse het initiatief als volwaardig erkent…


  27 juni 2005 om 11:36
  Robert Gaal

  @Paul: Daar kan ik over meepraten (in zekere mate) en ik ben toch benieuwd hoe je in zo’n geval boven het niveau van bloghoster stijgt.

  Maar ik neem aan dat er heel wat aanpassingen aan een standaard systeem zouden komen. Ik ben benieuwd.


  27 juni 2005 om 11:54

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!