Iemand meer dan 1000 comments/posting?

30 juni 2006, 16:12

Deze week werd bekend dat Baidu, de populairste search engine in China, vanaf 13 juli ook de mogelijkheid biedt te gaan webloggen bij Baidu. Op zich nu niet meteen schokkend nieuws, ware het niet dat de cijfers in China toch even anders liggen dan wij gewend zijn:

  • Eind 2006 zijn er 60 miljoen bloggende Chinezen en eind 2007 naar verwachting 100 miljoen. 30% van de deze weblogs is in het Engels.
  • China zelf is met 100 miljoen internetters de op één na grootste internetmarkt
  • Mede hierdoor staat Baidu zelf op de vier plaats in de wereldranglijst van populairste sites na Yahoo!, MSN en Google.
  • China’s meest populaire weblog is van de Chinese Filmster Xu Jing Lei. Dit weblog staat bij Technorati op nummer 1 en krijgt (hou je vast) meer dan 1000 comments per posting.

1000 comments per dag! Ik vraag mij af in hoeverre daar nog sprake is van een dialoog met de blogger. Je kunt onmogelijk reageren op reacties en zal je moeten beperken tot de rode draad van het geheel. De conversation-index ligt daar dus ver onder de 1 maar is daar wel sprake van een conversatie of toch gewoon broadcasting?

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!