Idealen die de wereld kunnen redden: Marnix Geus (The Present)

In moeilijke tijden staan er altijd mensen op. Gewone mensen die wakker liggen van de problemen van deze tijd. Ze gooien het roer om en doen er alles aan om de wereld een betere plek te maken. Zo ook Marnix Geus.

4 april 2024, 13:00 1387 x gelezen

Marnix is een man die werk maakt van zijn idealen. Toen hij op Lesbos aankwam om vluchtelingen te helpen ging bij hem de knop om: Zo kon het het langer. Hij stapte uit zijn ondernemersleven en richtte The Present op (prachtige naam, natuurlijk). Een organisatie die de kracht van ondernemers inzet om met oplossingen voor de huidige problemen te komen. Klimaat, racisme, ongelijkheid, armoede. Het komt allemaal langs. Deze aanpak levert slimme en onverwachte goede doelen startups op. Het is fascinerend om te horen met welke oplossingen hij nu op de proppen komt. Zo is er het initiatief om economische daklozen in hotels te laten wonen. Rooms for Change. Je hoort het allemaal in deze podcast.

Marnix Geus

Hij schreef een boek over mensenhandel en ook het Idealenboek over hoe je zelf kunt veranderen en daarmee de wereld. Laat je verrassen door de praktische aanpak van Marnix Geus en The Present.

Shownotes

Marnix Geus

The Present

De Idealen Podcast

Het Idealenboek

Floris Hülsmann
Naamexpert bij Namarama

Naamexpert, copywriter en schrijver van het boek 'Maak je naam onvergetelijk'. Presenteert de marketing-podcast De Namarama Show.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!