• Mobile
    wordt gesponsord door

I-mode in Belgi? aarzelend van start

I-mode in Belgi? aarzelend van start

De Belgische i-modedienst van Base (KPN Mobile) heeft drie maanden na de lancering circa 2,000 abonnees.

Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf bekendgemaakt. Gedetailleerde cijfers worden pas eind deze maand gepubliceerd. Volgens Base ligt het aantal abonnees ‘ver boven de verwachting’, zeker ook omdat er relatief weinig reclame voor is gemaakt.

I-mode werd op 15 oktober 2002 in Belgi? gelanceerd. De dienst biedt daar dezelfde mogelijkheden als de Nederlandse en Duitse i-mode, maar dan uiteraard met Belgische aanbieders van onder andere nieuws, beurskoersen en verkeersinformatie. Net als in Nederland heeft ook in Belgi? i-mode concurrentie gekregen, onder meer van de MMS-dienst van Proximus.

KPN wil in alle landen waar i-mode wordt aangeboden, eind 2003 ongeveer een miljoen klanten hebben. In Duitsland zijn er inmiddels 160 duizend abonnees en in Nederland honderdduizend. In dat laatste getal zitten overigens wel 20 duizend medewerkers van de Rabo-groep, die gezwicht zijn voor het aanbod dat KPN via hun werkgever deed: een gratis Toshiba TS21i, een gratis GSM-abonnement voor twee jaar en gratis i-modegebruik gedurende het eerste kwartaal.

KPN Mobile verwacht veel van de tweede generatie i-mode, die in de loop van de komende maanden beschikbaar moet komen. Dan zal ook MMS worden ondersteund.

Bron:
http://www.automatiseringsgids.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.