Hyves 2.0 nu ook met weblogs en marktplaats

Hyves 2.0 nu ook met weblogs en marktplaats

Hyves 2.0 nu ook met weblogs en marktplaats

Als het goed is wordt vannacht Hyves 2.0 gelanceerd. Een van de belangrijkste toevoegingen zullen de weblogs zijn, met mobloggen via mms/email, en de diverse commerciele mogelijkheden zoals het plaatsen van advertenties. Daarmee wordt het sociale netwerk voor jongeren enerzijds een concurrent van weblogdiensten als web-log.nl en anderzijds een soort van Craiglist dat concurreert met online marktplaatsen en datingservices (dank voor deze vergelijking Hyped).

Toeval of niet, maar uitgerekend vanavond werd bekend dat Myspace.com is verkocht voor een bedrag van maar liefst een half miljard dollar. Toen ik Raymond Spanjar, een van de oprichters van Hyves, een tijdje geleden sprak noemde hij Myspace.com als een van zijn grote voorbeelden. Ik begrijp nu waarom ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Nog een paar uur tot we live zijn... met een volle bezetting zijn we de migratie aan het uitvoeren... leuk dat jullie ons zo nauwgezet volgen!

  ondertussen tuimelde ik tegen jullie bericht aan, gevonden op technorati. Dat technorati (de searchengine voor blogs) is voor het eind van het jaar voor minimaal 50 mio dollar verkocht aan google, daar zet ik een krat whiskey op.

  het is overigens myspace.com, niet myspaces.com

  geplaatst op
 • Ik zie dat de nieuwe Hyves live is, gefeliciteerd jongens!

  Heb de s in myspaces inmiddels weggehaald; was een tikfoutje. Die weddenschap ga ik niet met je aan Koen; ik denk namelijk dat je gelijk hebt ;-)

  geplaatst op
 • Gefeliciteerd Koen en Raymond en heel veel succes met de nieuwe toevoegingen. Ik ga er vanavond eens mee aan de slag :)

  geplaatst op
 • Het was een zware bevalling maar het lijkt erop dat alles goed is gegaan... :-D

  Ben trouwens verbaasd dat AOL en Yahoo zich het kaas van het brood laten eten door News corp...

  geplaatst op
 • yahoo en aol zijn aan t sparen voor jullie overname :P

  geplaatst op
 • dan mogen ze nog wel doorsparen... ;)

  geplaatst op
 • Hehehe...

  ===
  Ooooops...

  Sorry, something went wrong! We'll have a look at it and hope to have it fixed soon!

  Click here to return to the homepage.

  ===

  http://www.hyves.net/error_nl.html

  Handig als juist de homepage die error geeft. *wack*

  geplaatst op
 • @ cem & yvo: mwah, met hun cashflow moeten ze tegen kerst wel genoeg bij elkaar geschraapt hebben... ;-)

  @simon, de site is idd nog niet 100% stabiel, wordt hard aan gewerkt door Koen en de zijnen!

  geplaatst op
 • Overigens is het idd geen toeval Marco, ik weet uit betrouwbare bron dat Intermix Myspace per se wilde verkopen voor de lancering van Hyves 2.0...de deal schijnt er in een razend tempo doorheen gejaagd te zijn...;-)

  geplaatst op
 • Raymond, lees net ergens een quote op jullie site dat Hyves met 30% per week groeit!? Kun je iets zeggen over het gebruik van Hyves? Aantal leden en hun gebruik? Van myspace.com is bekend dat ze ca. 20 miljoen leden hebben en ca. 15 miljoen unieke bezoekers per maand.

  geplaatst op
 • Myspace is nog wel even een maatje groter....wij hebben bijna 1 mln leden, zo'n 400.000 unieke bezoekers en richting de 100 miljoen pageviews per maand.

  Het vertekent een beetje omdat ongeveer 1/3 van onze leden uit NL komen, maar zij zorgen wel voor 2/3 van het verkeer.

  NL is voor ons dus het belangrijkst, en hier kunnen we voor de site ook onderscheid op maken door ip, inloggegevens en taal.

  Die 30% groei is inmiddels wat minder omdat we de groei uit ZuidAmerika wat hebben afgeremd zodat de groei beheersbaar blijft. We zijn vertwingvoudigd in het afgelopen jaar, en als we die lijn doortrekken en 20 mln leden hebben aan het eind van het jaar gaan alle lichten uit...;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.