Huisartsen met PDA naar spoedgevallen

28 januari 2004, 15:32

Huisartsen in de regio Enschede gaan vanaf het einde van deze maand met een pda op pad naar pati?nten die door een beroerte zijn getroffen. Deze pda geeft toegang tot het elektronische pati?ntendossier.

De proef is onderdeel van het Freeband-project ‘Telecare’ en is erop gericht de zorgverlening bij een beroerte te verbeteren met behulp van mobiele informatie- en communicatie technologie. Het Telecare-project is een samenwerkingsverband van het Telematica Instituut, Roessingh Research and Development, Universiteit Twente en Atos Origin.

Bron:

http://www.computable.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    AT

    Goed plan. Ik ken een real time concept met een pace book (a4 potrait screen) met handschrift herkenning wat door artsen en specialusten wordt gebruikt in ziekenhuizen. Toegang tot medische gegevens aan het bed van de patient. analyse’s medicijnprescriptie alles direct beschikbaar en centraal geadministreerd. Proef loopt op een Paceblade van Tulip en software uit Nederland. Erg effectief en veilig lijkt mij.


    28 januari 2004 om 16:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!