Hoeveel RSS-lezers heb jij vandaag?

Hoeveel RSS-lezers heb jij vandaag?

Hoeveel RSS-lezers heb jij vandaag?Het aantal RSS-lezers van Marketingfacts.nl neemt nog steeds toe met ruim 5 procent per week. Het aantal unieke RSS-lezers per dag is inmiddels de 600 gepasseerd (10.000+ hits). De gemiddelde click-through-ratio op de feeds is circa 4 procent.

Voor deze metingen is gebruik gemaakt van FeedBurner dat deze week FeedCount heeft toegevoegd aan haar lijst van chicklets. De FeedCount geeft real-time het max. aantal unieke RSS-lezers per dag.

Aantal unieke RSS-lezers per dag voor Marketingfacts.nl

Update:
Welke RSS-reader gebruik jij?


DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Ok, domme vraag: hoe kan het dat jullie RSS-feed er helemaal niet uitziet als zijnde afkomstig van feedburner? Want zover ik begrijp kan dat tellen toch alleen als je je feed via feedburner laat lopen?

  geplaatst op
 • Pierre, ik heb marketingfacts.nl/index.xml verwijderd van de server en via de .htaccess deze laten doorverwijzen naar feeds.feedburner.com/marketingfacts. Op die manier heb ik niet aan alle reeds bestaande RSS-lezers hoeven te vragen om deze om te zetten naar de nieuwe feed.

  Zie ook eerdere discussies mbt FeedBurner.

  geplaatst op
 • Ah, ok, dan heb je dus niet het voordeel van de lagere serverbelasting, maar wél de tellingen en inderdaad geen actie van je subsribers nodig. Hmm, eens kijken of ik dat ook aan het werken krijg.

  Weet je trouwens of feedburner ook overweg kan met Bloglines?
  Zover ik kan zien haalt Bloglines gewoon één keer per uur een feed op en kun je in de logbestanden van je webserver weliswaar zien hoeveel mensen op dat moment via bloglines een abonnement op je feed hebben (is in het request zichtbaar), maar het is maar één request. Telt Feedburner dat als één subscriber?

  geplaatst op
 • Enkele weken geleden was er een discussie over het verschil in meetresultaten van bloglines en feedburner. Als ik het goed heb begrepen dan meet feedburner nu iedere bloglines-alias als een nieuwe unieke lezer. Moet eerlijk zeggen dat ik nog geen jump in mijn statistieken heb gezien terwijl ik toch ca. 100 lezers heb vanuit bloglines.

  Zal ze dit nog eens vragen!

  geplaatst op
 • Feedburner leest elke Bloglines-subscriber als een unieke reader, dat kan je zien aan het aantal circulaties.

  Je kan trouwens merken dat je het Feedburner-adres nooit gepromoot hebt, het aantal subscribers in Bloglines voor dat adres staat aanmerkelijk lager marketingfacts.nl/index.xml

  geplaatst op
 • Dank voor de aanvulling Arnoud!

  Vwb promotie binnen Bloglines; ik heb daar een aantal verschillende URL's (ook mediafact.nl). Die naamswijziging blijft me achtervolgen, helaas :(

  geplaatst op
 • In november heb ik zelf ook statistieken van het rss-gebruik van medicalfacts.nl gepubliceerd. Ik moet zeggen dat ik die stijging van 5% nog niet voor mekaar heb. De vraag is of het aan de inhoud ligt of aan mijn pr.

  geplaatst op
 • @jan: ik denk dat het aan zowel inhoud als pr ligt. Inhoud van marketingfacts heeft een iets bredere doelgroep dan de inhoud van medicalfacts. Vwb de pr heb ik nog geen sluitend bewijs maar ik heb vanaf het begin consequent mijn weblog aangemeld bij rss-directories en zoekmachines. Mensen die op zoek zijn naar nieuwe feeds op het gebied van marketing zullen (hoogstwaarschijnlijk) ook marketingfacts tegenkomen.

  Tip: meld je rss-feeds aan bij de diverse rss-directories en zoekmachines. Deze worden steeds belangrijker voor de vindbaarheid van websites!

  geplaatst op
 • Ik heb even in de log van JuroFoon van afgelopen maandag gekeken:

  oude feed http://www.jurofoon.nl/xml/content/jf.xml
  312 ip's, 3597 hits

  nieuwe feed http://www.jurofoon.nl/nieuws/rss/default.asp
  25 ip's, 188 hits

  alle scraped feeds http://www.jurofoon.nl/nieuws/scrape/overzicht.asp
  78 ip's, 1824 hits

  geplaatst op
 • Het aantal unieke RSS-lezers per dag is behoorlijk groot! Ik vraag me af hoe ver Marketingfacts nog verwijdert is van Emerce/Adformatie/Webwereld etc...

  geplaatst op
 • Aantal Bloglines-abonnees voor:
  WebWereld = 299
  Emerce = 151
  Computable = 140
  Adformatie = 69
  Telegraaf i-Mail = 43
  Marketing Online = 39
  Planet MultiMedia (scrapedfeeds) = 24
  MF = ca. 100
  Ervan uitgaande dat online reader van Bloglines een 'vast' percentage van alle readers inneemt, scoort MF ... (Deze conclusie mogen jullie zelf trekken)

  geplaatst op
 • Arnoud, interessant lijstje! Overigens wel even voorzichtig zijn voordat we met z'n allen te snelle conclusies gaan trekken als het gaat om de populariteit van blogs/sites. Zo zullen Marketingfacts.nl lezers bovengemiddeld gebruik maken van RSS-readers en zullen Adformatie-abonnees (de andere kant van de schaal) dat juist het minst doen.

  En voor de stats-freaks nog een update: DutchCowboys.nl "doet" 47 ;-)

  geplaatst op
 • Ik heb een (klein) overzicht gemaakt van sites met de teller van feedburner. Als mensen toevoegingen hebben, dan hoor ik het graag!

  Zie: sites met de teller van feedburner

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.