Hoeveel geld verdien jij met Google Adsense?

28 maart 2005, 08:15

Hoeveel geld verdien jij met Google Adsense?

Steeds meer weblogs maken gebruik van Adsense, het affiliate-programma van Google waarmee website-eigenaren geld kunnen verdienen als bezoekers op de gesponsorde links klikken. Het interessante van Adsense is dat het de getoonde links afstemd op de inhoud van de website.

Naast het feit dat er steeds meer websites zijn die de content afstemmen op links waarmee het meest kan worden verdiend (soap-principe), heb ik altijd getwijfeld over de winstgevendheid voor website-eigenaren. Dit laatste wordt nu min of meer bevestigd door een klein onderzoek van Darren Rowse onder webloggers waaruit blijkt dat slechts een handjevol bloggers een redelijk inkomen genereert met Google Adsense.

Ik ben benieuwd of er in Nederland al een weblogger is die meer dan $500 per maand verdient met Google Adsense. Alhoewel, om eerlijk te zijn weet ik het antwoord eigenlijk al 😉

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

29 Reacties

  c. vd berge

  ach..tis geen $500 /maand.. maar met AdSense haal ik toch wel $150 / maand.. tel daar M4N bij op (en sinds kort ook TradeTracker) en je hebt toch een leuk extraatje iedere maand..(overigens gaat dit over mijn 2 sites..niet echt weblogs..dus wellicht wat offtopic;) )


  28 maart 2005 om 10:41
  Paul

  …tis maar hoeveel tijd je erin stopt. Van enkele Amerikaanse bloggers weet ik dat ze veel testen met:

  1) positie van de adsense blokjes

  2) woorden die ze in artikel/postings gebruiken

  1) Door het slim positioneren van de tekstblokken (liefst above the fault), tussen postings, of tussen interactieve blokjes kun je de clicks sterk verhogen.

  2) Door gebruik van het juiste jargon en woorden die een hoge cpc opleveren kunnen je inkomsten exploderen.

  Om enigzins massa te krijgen op je bankrekening heb je wel genoeg (wisselend) bezoek nodig. Dezelfde mensen die elke dag terugkomen gaan zeker niet klikken. Een grote groep incidentele bezoekers die het liefst ook nog via een zoekmachine zijn doorgeklikt wel…

  Maar verder blijft AdSense en AdWords het verschil tussen surfen versus searchen…waarbij de laatste het met groot gemak wint qua kliks


  28 maart 2005 om 11:38
  loket

  ‘k heb het ook een tijdje op de weblog gehad. een paar dollars per dag was niet genoeg om de minimale $ 100 per maand te halen voor een echte cash van google. ze plaatsten ook de meest rare advertenties op de blog, die weinig toevoegden aan het merkbeeld. wel leuk experiment trouwens. gewoon ’s proberen.


  28 maart 2005 om 19:19
  media

  @Dennis: Interessante grafieken! Begrijp alleen de grafiek van de pageviews niet helemaal. 20,000 op een dag? Als ik dat vergelijk met je Nedstat-teller dan mis ik er een paar.

  @Peter: Google heeft sinds kort het minimale maandbedrag losgelaten zodat je nu ook bedragen onder de $100 kunt innen.

  @Paul: Absoluut waar dat het resultaat van Adsens afhankelijk is van een groot aantal factoren. Wellicht moet ik alleen om die reden maar weer eens gaan experimenteren.


  28 maart 2005 om 21:23
  media

  Ah, pr0n, nu begrijp ik die piek in je overzicht van pageviews! Misschien moet ik ook maar een afdeling marketingbabes gaan opzetten 😉


  29 maart 2005 om 04:12
  loket

  @Dennis en Marco: dank voor de tips. Voorlopig blijf ik afzien van de ad’s. De vergoeding is te gering. Eerst maar eens bouwen aan een omvangrijker lezerspubliek.


  29 maart 2005 om 05:15
  c. vd berge

  Kijken jullie bloggers ook naar andere bedrijven als M4N, TradeDoubler en TradeTracker? Ik verdien bij M4N meer per maand dan ik bij Adsense binnenhaal

  en het mooie van die programma’s is dat je zelf links kunt bouwen (M4N tenminste) waardoor je woorden in je artikelen kunt linken..


  29 maart 2005 om 06:12
  c. vd berge

  tradedoubler werkt voor mij ook niet erg goed.. M4N verdien ik wel leuk mee..


  29 maart 2005 om 07:07
  janm

  Ik ben vandaag met M4N begonnen. Ik ben benieuwd wat het oplevert.


  29 maart 2005 om 07:18
  patrick

  Met google adsense werken we al een tijdje. Het heeft natuurlijk, in geld uitgedrukt, echt zin bij de wat grotere website’s. De afgelopen 2 maanden waren de inkomsten rond de $2400 per maand. Het vergt wel wat tijd, zeker bij de grotere website’s, om die Ads af te stemmen. Tegnewoordig kan je Adsense redelijk “tunen”. Met een hoop er mee spelen zien we nu dat de ratio elke maand toeneemt.


  20 april 2005 om 10:27
  dsmgr

  Ja, ik weet niet wat ik over tradedoubler moet zeggen hoor… cookies tracken… klopt het verhaal gezien direkte sales niet altijd worden geregistreerd?


  4 juli 2006 om 20:16
  Peejay

  Het is idd maar net hoeveel tijd je er in steekt en welke branche je actief bent. Ik ben er van overtuigd dat je er van kunt leven, maar dan moet je wel de hele dag artikelen schrijven op een hele hoop websites….


  11 februari 2010 om 09:55
  Ferdi

  Momenteel ben ik bezig met een affilate website via tradedoubler, heb nog geen resultaten dus ik ben benieuwd.


  29 juli 2010 om 11:01
  Nick

  Op dit moment gemiddeld € 6.600,- met Google Adsense per/maand. Bereikt binnen 6 maanden na het opzetten van twee internationale websites.

  Gr,

  Nick


  23 september 2010 om 11:30
  Miss Langhaar

  Net aangemeld, benieuwd wat het gaat geven!


  28 september 2011 om 19:39
  Lisa

  Kan je Adsense ook weghalen? En zijn er vervelende dingen waar je jezelf aan moet houden?

  Reageer op mijn bericht via mijn blog ( femaloires.blogspot.com ) aub!

  Bedankt!!


  15 december 2011 om 15:07
  Snel geld lenen met spoed

  Nog niet heel veel verdiend, maar net gestart.


  5 juni 2012 om 17:00
  Snel geld lenen met spoed

  Maargoed alles moet klein beginnen.


  5 juni 2012 om 17:01
  Engin Yokar?ba?

  Ben ook net begonnen met een internationale site. 2 dagen pas. Kijken wat het me gaat brengen


  26 juni 2012 om 00:36
  Ron bok

  Zou volgens Infoyo geld gaan verdien met mijn geschteven artikelen gekoppeld aan Adsense. Heb 148 artikelen geplaatst, maar nog geen duppie gezien.

  Geld verdienen ? Yeah right !


  10 augustus 2012 om 11:50
  Maarten Driessen

  Ik bezit zelf nog geen site, maar puur uit interesse: hoeveel viewers (per dag) moet je site genereren voordat je er wat aan kunt verdienen?


  27 juni 2013 om 13:25
  Frits Nieuwenburg

  Kotsmisselijk wordt ik van jullie. Dat gezeik en al die natte dromen, waar geen reet van terecht komt. Het einde van het verhaal is dat Google zich rot lacht en jullie met 4,96 per maand naar huis gaan. En wie is hiervan de dupe? De internetgebruiker. Die moet tegen jullie vluchtig inelkaargedraaide inhoudsloze shit aankijken bij de zoekresultaten. Van werkelijk inhoud hebben jullie nog nooit gehoord. Als ik een pagina opzet ben ik verdomme ruim een maand bezig om waardevolle content en links aan te slepen en jullie hebben het hier over ff een pagina in 2 dagen in elkaar te draaien met wat porn in de hoop clicks te genereren. Een grof schandaal. Jullie zouden je werkelijk dood moeten schamen.


  28 juni 2013 om 08:59
  Jenson

  Vroeger wel, tegenwoordig helaas niet meer. Google Adsense is voor velen niet zinvol meer, levert niet genoeg meer op en leidt daardoor alleen maar lezers van je site weg. Afrader 🙁


  1 augustus 2015 om 09:55
  Senecaut Peter

  Met spoed geld nodig, maar kunt u nergens terecht door een BKR registratie?

  Bij ons geen enkel probleem. Wij lenen iedereen geld, omdat wij van mening zijn dat ieder persoon recht heeft op een nieuwe kans en uit de problemen te komen.

  U bepaalt het bedrag, de looptijd en wij stellen geen vervelende vragen.

  Ziet u het niet meer zitten en weet u niet meer wat u moet doen? Wacht dan niet langer en grijp deze kans met beide handen aan. Wij helpen u echt verder. Gegarandeerd

  contact met mij opnemen via e-mail: authentichomefinance@gmail.com


  10 oktober 2016 om 22:22
  StuartSind

  hills prescription diet wd feline comprare sibutramina online molina healthcare of florida medicaid


  16 oktober 2016 om 05:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!