Hoeveel geld verdien jij met Google Adsense?

Hoeveel geld verdien jij met Google Adsense?

Hoeveel geld verdien jij met Google Adsense?

 

Steeds meer weblogs maken gebruik van Adsense, het affiliate-programma van Google waarmee website-eigenaren geld kunnen verdienen als bezoekers op de gesponsorde links klikken. Het interessante van Adsense is dat het de getoonde links afstemd op de inhoud van de website.

Naast het feit dat er steeds meer websites zijn die de content afstemmen op links waarmee het meest kan worden verdiend (soap-principe), heb ik altijd getwijfeld over de winstgevendheid voor website-eigenaren. Dit laatste wordt nu min of meer bevestigd door een klein onderzoek van Darren Rowse onder webloggers waaruit blijkt dat slechts een handjevol bloggers een redelijk inkomen genereert met Google Adsense.

Ik ben benieuwd of er in Nederland al een weblogger is die meer dan $500 per maand verdient met Google Adsense. Alhoewel, om eerlijk te zijn weet ik het antwoord eigenlijk al ;-)


DelenEr zijn 35 reacties op dit artikel

 • ach..tis geen $500 /maand.. maar met AdSense haal ik toch wel $150 / maand.. tel daar M4N bij op (en sinds kort ook TradeTracker) en je hebt toch een leuk extraatje iedere maand..(overigens gaat dit over mijn 2 sites..niet echt weblogs..dus wellicht wat offtopic;) )

  geplaatst op
 • M4N bedoel ik natuurlijk ;)

  geplaatst op
 • ...tis maar hoeveel tijd je erin stopt. Van enkele Amerikaanse bloggers weet ik dat ze veel testen met:

  1) positie van de adsense blokjes
  2) woorden die ze in artikel/postings gebruiken

  1) Door het slim positioneren van de tekstblokken (liefst above the fault), tussen postings, of tussen interactieve blokjes kun je de clicks sterk verhogen.

  2) Door gebruik van het juiste jargon en woorden die een hoge cpc opleveren kunnen je inkomsten exploderen.

  Om enigzins massa te krijgen op je bankrekening heb je wel genoeg (wisselend) bezoek nodig. Dezelfde mensen die elke dag terugkomen gaan zeker niet klikken. Een grote groep incidentele bezoekers die het liefst ook nog via een zoekmachine zijn doorgeklikt wel...

  Maar verder blijft AdSense en AdWords het verschil tussen surfen versus searchen...waarbij de laatste het met groot gemak wint qua kliks

  geplaatst op
 • Ik heb mijn stats voor jullie maar even online gezet ..

  http://www.aroundmyroom.com/blog/archives/2005/03/the_google_adse.html

  Omdat ik geen hostings en datakosten heb (ik draai mijn server thuis op een fast-adsl lijn) is dus het geld wat ik verdien een leuk vakantie zakcentje :-)

  geplaatst op
 • 'k heb het ook een tijdje op de weblog gehad. een paar dollars per dag was niet genoeg om de minimale $ 100 per maand te halen voor een echte cash van google. ze plaatsten ook de meest rare advertenties op de blog, die weinig toevoegden aan het merkbeeld. wel leuk experiment trouwens. gewoon 's proberen.

  geplaatst op
 • @Dennis: Interessante grafieken! Begrijp alleen de grafiek van de pageviews niet helemaal. 20,000 op een dag? Als ik dat vergelijk met je Nedstat-teller dan mis ik er een paar.

  @Peter: Google heeft sinds kort het minimale maandbedrag losgelaten zodat je nu ook bedragen onder de $100 kunt innen.

  @Paul: Absoluut waar dat het resultaat van Adsens afhankelijk is van een groot aantal factoren. Wellicht moet ik alleen om die reden maar weer eens gaan experimenteren.

  geplaatst op
 • @marco: netstat is alleen 'frontpage' geeft voor mij dus verschil in hits en rss/xml requests weer, die ik uit andere statistieken (apache logfile haal) .. die 20.000 hits zijn meegenomen van deze url:
  http://www.aroundmyroom.com/pr0n/world
  (sex = experiment = kijken of het 'scoort'),
  Op 1 website deze URL gepubliceerd en voor 5 dagen genereerde het meer hits dan verwacht, nu staat het er nog steeds, maar zijn de hits afgenomen tot 'normale' proporties, maar maak wel deel uit van AroundMyRoom
  hetzelfde als de frontpage: daar staan nu de nieuwe links van Google: op mijn weblog genereert het nauwelijks 0.1% clicks .. dus levert het niets op ..

  @ peter: of je nu wel of geen $100 verdiend dat maakt niets uit: het bedrag blijft gewoon staan totdat je wel $100 het verdient.

  geplaatst op
 • Ah, pr0n, nu begrijp ik die piek in je overzicht van pageviews! Misschien moet ik ook maar een afdeling marketingbabes gaan opzetten ;-)

  geplaatst op
 • @Dennis en Marco: dank voor de tips. Voorlopig blijf ik afzien van de ad's. De vergoeding is te gering. Eerst maar eens bouwen aan een omvangrijker lezerspubliek.

  geplaatst op
 • Kijken jullie bloggers ook naar andere bedrijven als M4N, TradeDoubler en TradeTracker? Ik verdien bij M4N meer per maand dan ik bij Adsense binnenhaal

  en het mooie van die programma's is dat je zelf links kunt bouwen (M4N tenminste) waardoor je woorden in je artikelen kunt linken..

  geplaatst op
 • Tradedoubler zit in mijn portfolio op een ander domein van me: http://www.aroundtheworld.net
  enige probleem is dat ik gewoonweg veels te weinig tijd heb om alles bij te houden en te vullen (ik ben absoluut geen HTML-er dus layout is niet altijd exact wat ik wil) ..
  En met tradedoubler heb ik hooguit 20 cent verdient tot nu toe ..

  geplaatst op
 • tradedoubler werkt voor mij ook niet erg goed.. M4N verdien ik wel leuk mee..

  geplaatst op
 • Ik ben vandaag met M4N begonnen. Ik ben benieuwd wat het oplevert.

  geplaatst op
 • Jason Calacanis: We started playing with it in September and three days ago I relized that we broke the $100,000 mark. Sounds like a lot of money I know, however when you’ve got 70+ bloggers making a couple of hundred to a over a thousand each month—month after month—it’s really not that much money. Goolge reported during their analyst day that we were doing $600 a day in AdSense. We’ve increased that a little every month for the past three without putting ads everywhere… in fact right now if you page down three or four times only 15% of our screens are advertising (although there are a lot up top).

  geplaatst op
 • Met google adsense werken we al een tijdje. Het heeft natuurlijk, in geld uitgedrukt, echt zin bij de wat grotere website's. De afgelopen 2 maanden waren de inkomsten rond de $2400 per maand. Het vergt wel wat tijd, zeker bij de grotere website's, om die Ads af te stemmen. Tegnewoordig kan je Adsense redelijk "tunen". Met een hoop er mee spelen zien we nu dat de ratio elke maand toeneemt.

  geplaatst op
 • Wat kan je onderander doen met weblogs en daar naast.

  Geld verdienen
  Geld verdienen heeft er mee te maken dat de avertentie relevant zijn voor de bezoekers die je op je website hebt. Als je bezoekers dus veel door klikken of nog mooier dingen kopen dan heb je een doel goed berijkt. De bezoekers hebben in iedergeval iets gevonden wat ze wilde hebben.

  Tevreden
  Als je verkeerde advertentie op je site zet zie je dat gelijk aan je door gestuurde bezoekers maar ook echt aan de verkopen die deze bezoekers hebben opgeleverd. Als er geen verkopen zijn gedaan dan zijn je bezoekers eigenlijk ook ontvreden. Je hoeft niet altijd iets te verkopen maar als je het doet het er word veel gekocht weet je wel iets. Je maakt ze tevreden omdat jij meestal het beste weet welke advertenties je doelgroep willen zien en welke producten die nodig hebben!

  Affiliate programmas
  Affiliate programmas zoals http://www.cj.com (amerika) http://www.tradedoubler.com (europa), http://www.m4n.nl (nederland) , geven je de mogelijkheid om heel goed af te stemmen welke producten jij wilt adverteren en welke bij jouw klanten horen. Jij weet dit namelijk als website meestal het beste!

  Deep linken of product links
  Met product links kun je makkelijk naar producten linken die jij wilt dat mensen naar toe gelinkt (gebracht) moeten worden. Hier begon amazon.com als eerste mee en is daar groten deels ook bekend mee geworden. Je kon zelf een boek op je website zetten waar je reklame voor maakte en waar je dan nog commissie over de verkoop voor kreeg!

  Veel verdienen
  Als je dit goed doet kan je per maand elke keer wat meer verdienen. Inzicht in CR (conversie ratios) en CTR (click trough ratios) is heel belangrijk. Hiermeer kun je het steeds beter advertenties afstemen op jouw doelgroep. http://www.m4n.nl leverd hier "beetje" ingewikkelde maar hele goede stats voor.
  Als je dit goed doet kan je maand inkomen van 500 - 1000 euro verhogen ;-) kijk op websites die dat goed doen. www.startveld.nl of www.thuiswinkel.nu

  Show me the money! :-D

  Kizito


  geplaatst op
 • Ja, ik weet niet wat ik over tradedoubler moet zeggen hoor... cookies tracken... klopt het verhaal gezien direkte sales niet altijd worden geregistreerd?

  geplaatst op
 • ik moet zeggen dat wij bij tevinden.nl ( we zijn net in de lucht))url=http://www.tevinden.nl]startpagina[/url redelijk meesurfen met het deeplinken.
  Vooral tradedoubler is een echte aanrader, adsense is lastig invoegen op een startpagina.
  Paypro is een nieuwe speler die zeker een handje contantje meehelpt!

  geplaatst op
 • dat werkte lekker lol!

  geplaatst op
 • Het is net hoeveel tijd je erin steekt.

  http://www.sellbooks.eu

  geplaatst op
 • bereken hier je maximale hypotheek wat kan ik zeggen niche, niche, niche geen blog in Nederland, dat is gewoon een leuke hobby

  geplaatst op
 • Het is idd maar net hoeveel tijd je er in steekt en welke branche je actief bent. Ik ben er van overtuigd dat je er van kunt leven, maar dan moet je wel de hele dag artikelen schrijven op een hele hoop websites....

  geplaatst op
 • Ik heb een nieuwe blog (www.spaar-tip.nl), daarbij heb ik met m4n al €30,- verdiend, maar met google adsense pas 2 euro. Maar mijn blog is nog maar twee weken oud.. Hopen dat het snel meer wordt met google adsense :)

  geplaatst op
 • Momenteel ben ik bezig met een affilate website via tradedoubler, heb nog geen resultaten dus ik ben benieuwd.

  geplaatst op
 • Met 10 sites draai ik momenteel 340 euro/maand. 1 site opzetten duurt 2 dagen. Ik ga toewerken naar de 500 euro maand.
  Alles te volgen op http://adsensenoob.nl/ (binnenkort).

  geplaatst op
 • Op dit moment gemiddeld € 6.600,- met Google Adsense per/maand. Bereikt binnen 6 maanden na het opzetten van twee internationale websites.

  Gr,
  Nick

  geplaatst op
 • Net aangemeld, benieuwd wat het gaat geven!

  geplaatst op
 • Kan je Adsense ook weghalen? En zijn er vervelende dingen waar je jezelf aan moet houden?
  Reageer op mijn bericht via mijn blog ( femaloires.blogspot.com ) aub!

  Bedankt!!

  geplaatst op
 • Nog niet heel veel verdiend, maar net gestart.

  geplaatst op
 • Maargoed alles moet klein beginnen.

  geplaatst op
 • Ben ook net begonnen met een internationale site. 2 dagen pas. Kijken wat het me gaat brengen

  geplaatst op
 • Zou volgens Infoyo geld gaan verdien met mijn geschteven artikelen gekoppeld aan Adsense. Heb 148 artikelen geplaatst, maar nog geen duppie gezien.
  Geld verdienen ? Yeah right !

  geplaatst op
 • Ik bezit zelf nog geen site, maar puur uit interesse: hoeveel viewers (per dag) moet je site genereren voordat je er wat aan kunt verdienen?

  geplaatst op
 • Kotsmisselijk wordt ik van jullie. Dat gezeik en al die natte dromen, waar geen reet van terecht komt. Het einde van het verhaal is dat Google zich rot lacht en jullie met 4,96 per maand naar huis gaan. En wie is hiervan de dupe? De internetgebruiker. Die moet tegen jullie vluchtig inelkaargedraaide inhoudsloze shit aankijken bij de zoekresultaten. Van werkelijk inhoud hebben jullie nog nooit gehoord. Als ik een pagina opzet ben ik verdomme ruim een maand bezig om waardevolle content en links aan te slepen en jullie hebben het hier over ff een pagina in 2 dagen in elkaar te draaien met wat porn in de hoop clicks te genereren. Een grof schandaal. Jullie zouden je werkelijk dood moeten schamen.

  geplaatst op
 • Vroeger wel, tegenwoordig helaas niet meer. Google Adsense is voor velen niet zinvol meer, levert niet genoeg meer op en leidt daardoor alleen maar lezers van je site weg. Afrader :(

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.