Hoe verhoog je de PageRank van een website?

19 juli 2004, 18:23

Volgens de een is de pagerank het belangrijkste criterium, volgens de ander is de pagerank slechts een van de vele criteria voor een hoge ranking in Google. Hoe het ook zit, feit is dat iedereen graag een hoge pagerank wil voor zijn website. Maar hoe verhoog je die eigenlijk?

De pagerank is een term die door Google is ge?ntroduceerd om aan te geven wat voor een waardering een pagina krijgt op basis van de linkpopulariteit (het aantal links dat naar de site is geplaatst waarbij factoren als populariteit van de site die de link plaats, de manier waarop de link is geplaatst, het aantal links en de inhoud van de linkende pagina een rol spelen bij het berekenen van de linkpopulariteit). Nu geldt in het algemeen dat hoe meer pagina’s met een hoge pagerank (en weinig links) naar je linken, hoe hoger je pagerank wordt (bron: jeroen.com).

Belangrijk bij het verhogen van de pagerank is dus het vinden van websites met een hoge pagerank die een link naar jou site willen opnemen. Seroundtable heeft deze week een aantal (gratis) internationale directories op een rij gezet:

http://www.dmoz.org/ (PR9)

http://dir.yahoo.com/ (PR9)

http://www.earthstation9.com (PR6)

http://www.geniusfind.com/ (PR6)

http://www.re-quest.net/ (PR6)

http://www.qango.com/ (PR6)

http://www.wowdirectory.com/ (PR6)

http://www.directoryarchives.com/ (PR6)

http://www.gimpsy.com/ (PR6)

http://www.smartlinks.org (PR5)

http://www.josh.nu/ (PR5)

http://www.blakkat.com/ (PR5)

http://www.webworldindex.com/ (PR5)

http://www.yeandi.com/ (PR5)

http://www.turnpike.net/directory.phtml (PR5)

http://www.websavvy.cc/ (PR5)

http://www.webworldindex.com/ (PR5)

http://www.worldwidewub.org/ (PR4)

http://www.thedirectorysite.com/ (PR4)

http://www.seekon.com/ (PR3)

In Nederland kennen we niet veel (gratis) directories met een hoge pagerank. Uiteraard is startpagina.nl (PR7) een aardig begin. Verder zou je eens kunnen kijken of in de eerste resultaatpagina’s van Google als je zoekt op http:// site:.nl websites staan die wellicht een link naar jou website zou willen opnemen.

Zelf ook tips om de pagerank te verhogen? Plaats dan een reactie!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!