Hoe Jan-Peter Cruiming (Jobbird) het verdienmodel van concurrenten ‘bederft’

8 februari 2016, 15:00

Jan-Peter Cruiming (1965) is oprichter van NationaleVacaturebank.nl dat uitgroeide tot de grootste banensite van Nederland. In 2004 verkocht hij het bedrijf aan VNU voor 28 miljoen euro. In 2011 lanceerde hij opnieuw een banensite: Jobbird.com

Hij verkocht Nationale Vacaturebank voor 28 miljoen euro. Toch begon Jan-Peter Cruiming nog een banensite: Jobbird. Het platform “bederft” het verdienmodel van concurrenten met een (deels) gratis alternatief. De ondernemer hoopt daarmee de arbeidsmarkt minder versnipperd te maken.

“Als je werk zoekt, moet je bij ons uitkomen”, zegt hij. Er zijn 1000 vacaturesites in Nederland. Jobbird moet de meest complete zijn. “Ik verwacht dit jaar autonoom geld te verdienen aan mijn bedrijf”, aldus Cruiming.

En dan weer verkopen? “Dat is geen doel op zich, maar als er ooit een goede partij komt dan zou het zo maar kunnen.”

Bekijk deze aflevering op 7Ditches.tv

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!