Je bekijkt een artikel van BBP
partner

Hoe duurzame kledingmerken consumenten bewust maken van hun impact

Consumenten vinden duurzaamheid vandaag de dag belangrijker dan ooit.

BBP
27 juni 2023, 09:06 59 x gelezen

En dat uit zich weer in verschillende keuzes die in het dagelijks leven worden gemaakt. De keuze voor de kleding is daar bijvoorbeeld een erg goed voorbeeld van. En dat het kopen van duurzame kleding vandaag de dag gewilder dan ooit is, is ook helemaal niet zo gek. We hebben de grootste voordelen alvast voor je op een rijtje gezet in dit blog.

Het is veel duidelijker hoe lang kleding eigenlijk mee kan gaan

Door te investeren in duurzame kleding, kom je er al erg snel achter wat eigenlijk de levensduur van een product kan zijn. Er wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van stevige stoffen en mooie prints en texturen. De kleding ziet er na vele wasbeurten nog steeds even mooi uit en voelt enorm prettig aan op de huid. Dus kies je ervoor om te investeren in duurzame kleding, dan is de kans erg groot dat je eigenlijk nooit meer overstapt op een goedkoper en minder duurzaam alternatief.

Fast fashion behoort definitief tot het verleden als je investeert in duurzame kledingmerken

Je hebt vast en zeker wel eens een keer iets gehoord over fast fashion. Deze kleding is erg trendgevoelig en gaat, dankzij de verslechterde kwaliteit, minder lang mee. Dit is zowel minder goed voor de planeet als voor je eigen portemonnee. Het is dus de hoogste tijd om daar definitief een einde aan te maken. Stap over op duurzame kledingmerken (het liefste van eigen bodem) en ga voor een veel duurzamer alternatief. Hier pluk je vanaf het eerste moment al de vruchten van.

Een tijdloze uitstraling, dus erg lang en fijn te dragen

Kies je ervoor om je garderobe te vullen met duurzame kleding? En combineer je dat maar al te graag met herensokken van Bamigo? Dan kom je er al erg snel achter dat je collectie kan bestaan uit neutrale kleuren en rustige prints. En dat is wel zo fijn, want hierdoor investeer je meteen in een erg tijdloze garderobe. De items zijn erg makkelijk met elkaar te combineren, zodat je de perfecte outfit in een mum van tijd al hebt gevonden. Vandaag de dag zijn er online meer dan genoeg fijne merken te vinden die duurzame mode stimuleren, ontwerpen en produceren. Het is dus een goed idee om daar net even wat meer over te weten te komen, zodat je je favoriete merk erg snel hebt gevonden.

Wij zijn een onafhankelijk B2B-mediabedrijf en al ruim 10 jaar gespecialiseerd in het bieden van relevante vakinformatie. Via crossmediale platforms richten wij ons op ondernemers en professionals in de Nederlandse marketingsector, de e-commerce sector en in customer contact centers. Daarnaast is BBP Media internationaal actief als informatieleverancier in de e-commerce markt. Inmiddels heeft de organisatie met een leidend global congres en een drietalige website een aanzienlijke internationale positie opgebouwd. Samenwerking met branchepartijen zoals verenigingen en associaties, is een kerncompetentie van BBP Media.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!