Hoe Amac kan concurreren met Apple Store

7DTV in gesprek met Apple-reseller Ed Bindels

Hoe Amac kan concurreren met Apple Store

Met een omzet van een kleine 160 miljoen euro per jaar is Amac de grootste reseller van Apple-producten in Nederland. Hoe handhaaf je jezelf als grote concurrent van de Apple Store? In gesprek met 7DTV legt oprichter Ed Bindels uit op welke manier hij zijn liefde voor Apple-producten combineert met zijn passie voor retail.

Het werkzame leven van Ed Bindels, CEO van winkelketen Amac, is nauw verweven met Apple. In verschillende functies in retail, business-to-business en distributie had hij te maken met dit toonaangevende elektronicamerk.

"Apple Store is onze grootste concurrent"

De kiem voor zijn zelfstandig ondernemerschap werd gelegd in 2002. Consumentenwinkels met alleen Apple-producten bestonden nog niet in Nederland. Amac opende in 2005 aan de Utrechtse Mariastraat haar eerste Apple Centre. Na jarenlange uitbreidingen en overnames (AM-Bridge, C-Inside, YouMac, iFactors en in 2017 iCentre) is Amac uitgegroeid tot een retailketen met 46 winkels. 

Bindels vertelt in dit interview onder meer hoe hij begeesterd raakte door de producten van Apple na een speech van Steve Jobs uit 2003. "Jobs was een visionair, die veel producten ook echt zelf heeft bedacht. Zijn opvolger Tim Cook is veel meer een boekhouder. Hem vind ik niet inspirerend. De keynotes van Apple zijn nog steeds interessant door de producten die het bedrijf maakt, niet door Cook."


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.