Het web in kaart: de Web Trend Map 2007

Het web in kaart: de Web Trend Map 2007

Op de tweede versie van de Web Trend Map 2007 zijn de 200 meest succesvolle Engelstalige websites letterlijk in kaart gebracht. Op een kaart van de metro van Tokyo, that is. De Japanse ‘informatiearchitecten’ van IA moeten er weken aan gezeten hebben. ‘Een knap staaltje werk,’ vindt Dennis Hoogervorst van Young Marketing. Hij heeft gelijk. Het ziet er heel gaaf uit.

{title}

Op de site van IA kun je de Web Trend Map 2007 in volle glorie downloaden (pdf, A3 formaat!).

Grappig is ook, dat er dit keer volgens de makers minder ‘Japanse grapjes’ in zitten. Voor degene die Tokyo op zijn duimpje kent, zaten er in het verleden namelijk nogal wat fijnzinnige geintjes in de kaart verstopt.

En nu nog. Zoekt en gij zult vinden: gelukkig helpen de makers u op weg. Het is daarom aardig om het verhaal achter de Map eens door te lezen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Prachtig: je wordt er helemaal scheel van. Nu wordt toch wel visueel gemaakt hoeveel dingen je in dit vak bij moet houden, jeetje. Ik vind de startpagina ook wel mooi: http://www.informationarchitects.jp/slash/ia_trendmap_start.html

  geplaatst op
 • @Karlijn: uitprinten, inlijsten en boven je bed hangen. Gratis kunst.

  geplaatst op
 • Gave map en mooi idee om trends en web 2.0 in kaart te brengen. Weet niet of het nu enorm overzichtelijk is, zoals Karlijn al zei, te lang staren en je wordt wat licht in het hoofd. Maar kunstig is het wel.

  *rent naar de copyshop om op A3 formaat te laten uitdraaien, plastificeren en dan boven bed hangen*

  Wel jammer dat ik niet bekend ben met de metro in Tokyo om de grappen te vinde, zijn er toevallig kenners in de zaal die deze er uit kunnen vissen?!

  geplaatst op
 • Om eenvoudig een fotoafdruk te maken heb ik em even omgezet in A3 formaat als .gif bestand. Je kan em downloaden vanaf hier:

  Web Trend Map 2007 Version 2.0 - A3 format .GIF download

  Voor de liefhebber...

  geplaatst op
 • @Tjeerd: goed bezig! Heb hem gedownload en ook al opgestuurd naar AH om er een mooie poster van te laten maken. Hoppetee!

  geplaatst op
 • Dit zijn de meest succesvolle Engelstalige websites? De Chinese Line bestaat voornamelijk uit Chineestalige sites.
  Wel fantastisch gedaan trouwens, en zelfs nog een paar sites ontdekt die ik nog niet ken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.