Helft Nederlanders vind betalen op internet onveilig

23 november 2005, 08:44

De helft van de intergebruikers vindt online betalingen niet veilig. Nog geen derde vertrouwt erop dat online betalingen goed gaan. Ruim een kwart van de respondenten (26 procent) doet wel eens een online betaling via internet. Dit blijkt uit onderzoek van MarketResponse (pdf) onder 500 internetgebruikers.

Internetters die wel online winkelen, maar niet online betalen geven het gevoel van onveiligheid als belangrijkste reden om niet via internet te betalen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 62 procent van de Nederlanders met internet aan online bankieren doet. Mensen die dit niet doen, noemen ook hier het gevoel van onveiligheid als belangrijkste reden.

Van de internetters die wel internetbankieren, zegt 37 procent zich wel eens zorgen te maken over online transacties. Grootste angst is slachtoffer te worden van internetfraude.

55 Procent verwacht bij eventuele fraude zelf voor de schade op te moeten draaien. De onderzoekers noemen dit opvallend omdat ‘slachtoffers’ schadeloos worden gesteld door de bank indien hen niets te verwijten valt.

Bron:

Persbericht MarketResponse (pdf)

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!