Hanneke Stegweg (oprichter iLost): “Wij hebben de luxe dat we ons fundament kunnen verstevigen”

24 oktober 2017, 13:00

29.000 mensen heeft Hanneke Stegweg, oprichter iLost, al geholpen bij het terugvinden van verloren spullen; van portemonnee tot duur horloge. Hanneke: “Ik geloofde dat er eerlijke mensen bestaan en dat blijkt dus ook zo te zijn.”

Hoe werkt het? Hanneke: “Het is een platform voor gevonden voorwerpen. Met name organisaties vinden doorgaans veel voorwerpen die bij de rechtmatige eigenaar terug moet komen. Maar ook particulieren kunnen een gevonden voorwerp online zetten. Je maakt een foto die je online kunt publiceren. Als jouw verloren voorwerp is gevonden, moet je bewijzen dat het van jou is door middel van een foto.”

20 tot 100 voorwerpen per dag

iLost werkt samen met het Rijksmuseum, Amsterdam ArenA, RAI Amsterdam, alle vervoerders van de randstad, gemeentes, pretparken en universiteiten. Hanneke: “We vinden van 20 tot 100 stuks per dag. Juist reizigers verliezen veel voorwerpen, maar ook de dagjesmensen. In hotels vergeten gasten ook vaker voorwerpen.”

“Juist voor de kleinere organisaties waar we mee samen werken is het erg gemakkelijk. Zij hebben geen aparte afdeling die gevonden voorwerpen terugbrengt bij de eigenaar. Maar ook voor de grotere organisaties levert het een bijzonder voordeel op: de callcenters worden zestig procent minder gebeld over verloren voorwerpen. We sluiten verschillende abonnementen met deze organisaties af.”

Groei

Het is eigenlijk een no-brainer. Welke organisatie wil niet aangesloten zijn op een compleet platform dat met een 9,1 wordt beoordeeld door alle gebruikers? Hanneke: “Er zijn nu veel meer inkomende aanvragen om op iLost te komen. Maar dat moet je natuurlijk opbouwen. Aan het begin is er toch weerstand tot verandering. Mensen hebben een eigen ordner en dat doen ze al twintig jaar op die manier.”

Ondernemen met passie

Na vier jaar ondernemerschap blikt Hanneke terug op een periode met vele ups en ook enkele downs. Hanneke: “Ik geloof heel sterk in mentorschap. Ik heb verschillende mensen om mij heen verzameld die ik kan raadplegen bij vraagstukken. In het begin deed ik heel vaak een beroep op deze mensen, nu is dat iets minder. Ik heb acht mensen die samen met mij aan iLost bouwen. Het is heel belangrijk om mensen te vinden die goed bij je passen.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!