GTST-ster ondervindt de kracht van internet

GTST-ster ondervindt de kracht van internet
, Dimmle
@andersfloor

Een beetje soapster is jong, snel en wild. Misschien iets t? wild, maar zolang je dat doet in je eigen huiskamer is er niks aan de hand. Dat moet ook Inge Schrama gedacht hebben, een van de vrouwelijke babes in Goede Tijden Slechte Tijden.

Helaas voor haar dacht een medewerker van een fotozaak in Almere er anders over. Hij maakte tijdens het verwerken van haar fotorolletjes voor zichzelf een kopie, plaatste drie pikante (nou ja) foto’s op het drukbezochte Mokkels.nl-forum en binnen de kortste keren was heel Nederland op de hoogte van de priv?-aangelegenheden van mevrouw, die letterlijk met de billen bloot ging.

Waar zo’n kopie voorheen zou zijn rondgegaan op een schoolplein, daar verspreidde het zich via internet razendsnel over de uithoeken van het web. Binnen de kortste keren was elk babelog er van op de hoogte, en dook ook de nationale kwaliteitspers - in de vorm van ShowNieuws - er bovenop.

Ben benieuwd hoeveel van dit soort “grappen” nog moeten gebeuren voordat iedereen beseft dat internet ook een heel indringend, beklemmend en onontkoombaar aspect met zich meebrengt. Alles wat we doen, wat we schrijven, wat we ontwikkelen, zal genadeloos worden vastgelegd. Zullen we over tien jaar niet met weemoed terugdenken aan die tijd dat je actuele zaken en je verleden nog voor jezelf kon houden?

Zie o.a. Mokkels.nl, Volkomenkut, Fok!, Jaggle.nl


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Voor de showbizz zijn er al geruime tijd andere vormen van kwaliteitspers beschikbaar in de vorm van roddelbladen. Daar deinzen ze er niet voor terug om (zelf) paparazzofoto's van b.v. Karin Bloemen te plaatsen. Krijg nog steeds pijn in m'n ogen als ik daaraan terug denk, maar dat terzijde. Dat genadeloze vastleggen is niet echt nieuw bedoel ik te zeggen.

  Wat wel opvallend is, is dat de plaatser van de foto's op een of andere manier vrij snel berouw heeft gekregen en de link op het mokkelforum heeft verwijderd. De server waar de foto's fysiek op stonden (HetNet) is echter niet opgeschoond. Die lokatie kwam maandag weer ergens bovendrijven en daar was het point-of-no-return.

  Ik denk dat dit over twee maanden totaal in de vergetelheid is geraakt, zeker vanwege de beperkte 'ernst' van de foto's. Geschreven teksten staan tien jaar na dato nog in waybackmachines, foto's alleen wanneer ze écht onthullend zijn.

  geplaatst op
 • Ik ben het met Stefan eens, zo onthullend zijn de foto's niet. Een item in Shownieuws is zo weer vergeten. De enige die het niet snel zal vergeten is Inge zelf, die zich wel tien keer zal bedenken voordat ze weer een fotozaak binnenstapt. Het dreigen met rechtszaken van haar manager (Spiros) lijkt me een nutteloze actie; het genereert alleen maar meer publiciteit en is dus alleen maar schadelijk. Ik begrijp het signaal wel, maar ik denk niet dat er echt een rechtszaak van kan komen. Vraag Oscar Moens maar naar het bevechten van een rechtszaak over portretrecht. En bovendien is het dan nog langer heet nieuws.
  Ik denk niet eens dat het twee maanden zal duren. Over een week is niemand al meer geinteresseerd,

  geplaatst op
 • Vandaag een artikel in het AD met als titel "Weinig te doen tegen 'billenfoto' op net" waaruit de volgende quote:

  "Ze verschenen eerst op een zogeheten forum van de website www.mokkels.nl, goed voor 800.000 unieke bezoekers per maand."

  800.000 unieke bezoekers per maand? Stefan, dat is 1/20e deel van de bevolking (kinderen en bejaarden meegerekend)!?

  Lees verder:
  http://www.ad.nl/artikelen/Nieuws/1105513455245.html

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.