Grote storingen treffen Internet

7 januari 2003, 15:22

De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) is een gedeelte van de dag getroffen door een grote storing. De AMS-IX is een van de grootste internetknooppunten ter wereld. Er bestaat nergens ter wereld een exchange met meer aangesloten partijen. Alle providers die bij de AMS-IX aangesloten zijn hebben hinder ondervonden van de storing.

De storing ontstond door een probleem met ??n van de switches. Het is niet duidelijk geweest wat het probleem was, maar rond drie uur hebben ze dat switchje uiteindelijk maar even gereboot, waardoor het Internet weer werkte in Nederland en andere delen van de wereld, aldus Arien Vijn van de AMS-IX.

De AMS-IX was niet de enige die deze week met problemen te kampen heeft gehad. Gisteren was MSN Messenger al urenlang onbereikbaar door een storing bij Microsoft.

De storing deed zich voor in .Net Messenger Service waarop onder meer Windows Messenger en MSN Messenger draait. Daardoor konden wereldwijd 75 miljoen Messenger-gebruikers zeker vijf uur lang niet chatten.

De e-maildienst Hotmail en de andere MSN-diensten hadden niet te lijden onder de storing. Volgens woordvoerder Larry Grothaus van MSN in de Verenigde Staten is het nog niet bekend wat de oorzaak is van de storing.

Microsoft verwacht dat de problemen nu verholpen zijn, hoewel sommige gebruikers door back-upwerkzaamheden nog wel problemen kunnen ondervinden, aldus Grothaus. Vorige week kampte Microsoft Passport met een storing.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!