Groei groene energiemarkt zet door: 1,8 miljoen klanten

3 juni 2003, 19:10

Uit onderzoek van GreenPrices.nl blijft de markt voor groene energie groeien. Ook in het afgelopen kwartaal zijn opnieuw zo?n 400.000 consumenten overgestapt op groene energie, waardoor de teller nu op 1,8 miljoen huishoudens staat.

Deze groei betekent dat nu 26% van het totaal aantal huishoudens in Nederland groene energie gebruikt, vergeleken met 20% in december vorig jaar. Het onderzoek, waarin alle groene energie-leveranciers ondervraagd worden over hun aantal groene energie-klanten, toont verder een fikse stijging van het marktaandeel van nieuwe aanbieders. Eind 2002 lag dit marktaandeel rond de 9%, nu hebben de nieuwe aanbieders reeds 14% van de groene energie-markt voor consumenten in handen. Met de blijvende opkomst van nieuwe energiebedrijven, sinds januari zijn er opnieuw 5 aanbieders bijgekomen is de verwachting dat dit marktaandeel de komende tijd nog verder zal stijgen.

Als het aantal groene energie-klanten blijft groeien, verwachten wij dat dit jaar nog de grens van 2 miljoen huishoudens met groene energie bereikt kan worden. Wanneer dat zal gebeuren, hangt af van de mate waarin de aanstaande verhoging, per 1 juli 2003., van de regulerende energiebelasting op groene energie naar 3,49 eurocent/kWh (excl. BTW) doorberekend gaat worden in de tarieven. De meeste energiebedrijven hebben tot dusver aangegeven de prijs voor groene energie gelijk of lager dan de prijs voor grijze stroom te houden.

Bron:

GreenPrices

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!