Groei Google stagneert

2 maart 2004, 21:31

De rek is uit de groei van zoekmachine Google. Twee op de drie Internetters maakt gebruik van zoekmachine Google. Hiermee is Google oppermachtig in zoekmachineland. Maar de grootste groei is achter de rug, blijkt uit de nationale Search Engine Monitor* van Checkit en R&M Interactive.

Google grootste

Als men naar een zoekmachine surft, is de kans groot dat men bij Google terecht komt. Deze zoekmachine heeft haar leidinggevende positie in de afgelopen periode gehandhaafd. Twee derde (68%) van alle Nederlandse Internetgebruikers geeft namelijk aan deze zoekmachine het meeste te gebruiken. Ilse is bij een op de zes (17%) favoriet.

Groei Google vlakt af

In januari 2003 gaf 51% van de Internetters aan Google en 14% van Ilse te gebruiken. In september 2003 gaf 65% van de Internetters gebruik te maken van Google en 19% van Ilse. Het achterveld na Google en Ilse wordt gevormd door de zoekmachines Lycos, AltaVista en MSN welke door minder dan 5% worden gebruikt als favoriete zoekmachine.

Naamsbekendheid Google grootst

Op de vraag naar de naamsbekendheid van zoekmachines in Nederland gaf 97% van de mensen aan het merk Google te kennen, dit tegen 96% van Ilse. AltaVista kent 78%, Lycos 74% en MSN 71%. Ook hier zien we dat de zoekmachines Google en Ilse veruit de bekendste zoekdiensten zijn op Internet.

Bron:

http://www.persberichten.com/

Zie ook:

Google nog steeds meest gebruikte zoekmachine in VS

*De Nationale Search Engine Monitor is een gezamenlijk onderzoek van Checkit en Internetonderzoeksbureau R&M Interactive, dat tweemaal per jaar wordt gehouden. Voor dit onderzoek werden 1.079 Internetgebruikers gevraagd over hun zoekgedrag. De steekproef vormt een representatieve afspiegeling van Nederlandse Internetgebruikers.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!