Gratis glossy lifestyle magazine ...&U failliet?

Gratis glossy lifestyle magazine ...&U failliet?

Gratis glossy lifestyle magazine ...&U failliet?Volgens geruchten is het door Rolf Gruyters (RMW Nederland) gelanceerde glossy lifestyle magazine ...&U, inmiddels failliet.

Eerder al werd vanwege geldgebrek de oplage terug-gebracht van 6,1 miljoen naar 3,9 miljoen. De belangrijkste geldschieter, en mededirecteur van uitgever RMW, trok zich terug uit het projekt terwijl er op dat moment nog een miljoenenoplage moest worden gedrukt in Tsjechie. Het is onduidelijk of dit de oorzaak is geweest van het domino-effect dat vervolgens is ontstaan. Feit is wel dat er te weinig geld beschikbaar was voor huis-aan-huis verspreiding van het magazine en betaling van (ex-)medewerkers en freelancers. Logisch dus dat deze en gedupeerde adverteerders hun frustraties kwijt wilden.

To be continued… of niet?


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 6 reacties op dit artikel

 • Het is ook ongelooflijk hoeveel geld er is uitgegeven aan PR voor dit magazine. Geen wonder dat ze het personeel niet konden betalen.

  En was er nu echt niet een paar euro over om aan de bouwers van de website te vragen de naam van de template "Avelco Consultancy Website Template" te veranderen in "&U in het nieuws" of zoiets?

  geplaatst op
 • Vriend van me schrijft voor ze en kreeg te horen dat ze niet snel ging betalen. Dat is wellicht dus een understatement.

  geplaatst op
 • Hallo,

  Wij zijn 1 van de vele gedupeerde adverteerders van het tijdschrift &U. Intussen weten we via onze accountmanager het een en ander af van de situatie. Behalve dat wij het vreselijk vinden voor al het personeel zijn we uiteraard ook erg benieuwd bij wie we nou terecht kunnen voor meer informatie en of er nog een mogelijkheid is om ons geld terug te krijgen...

  Wie weet meer? Laat het me alsjeblieft weten.

  Bedankt Linda

  geplaatst op
 • Linda, is het niet mogelijk dat de gedupeerden de koppen bij elkaar steken om dit gezamenlijk op te pakken? Vanuit de oorspronkelijke discussie zijn volgens mij al een aantal adverteerders te achterhalen.

  In ieder geval heel veel succes!

  geplaatst op
 • Ik ben één van de gedupeerde freelancers. Ik krijg nog een leuk bedrag van ...&U. En uiteraard heb ik dat nog niet ontvangen. Is er een mogelijkheid dit alsnog op te strijken. Ik heb het namelijk zwart op wit staan (bedrag en betalingstermijn)... Groeten,

  Jolanda Dane

  geplaatst op
 • hoe ironisch. Mij was verteld dat ik zo rond deze tijd moest proberen om te solliciteren als freelancer want dan zou er een nieuwe eindredacteur. Dit werd mij verteld eind sept/ begin okt.
  Dus ik dacht de site op te zoeken via google en kwam hier terecht.
  Ik kwam destijds in aanmerking voor een functie als accountmanager maar sloeg dit af omdat bij nader inzien dit mij niet de job voor mij leek.
  Ik ben blij dat ik er niet ingestapt ben maar het is vreselijk voor wie wel de boot in is gegaan.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.