Googlewash: de geschiedenis herschreven

Googlewash: de geschiedenis herschreven

Wie op 17 februari in Google zocht op “Second Superpower” kreeg een opsomming van sites rond de Sovjet-Unie. 43 dagen later domineren sites rond de macht die de publieke opinie kan uitoefenen op beleidsmakers. Zoekmachine Google heeft in die periode dus een andere interpretatie toegekend aan die termen. De eerste Googlewash is een feit!

De kentering kwam er nadat the New York Times een anti-oorlogsactivist citeerde die de woorden “second superpower” in de mond nam. Ook Kofi Annan liet zich die woorden onglippen en James Moore - die toevallig ook een weblog heeft - schreef een essay rond de “second superpower”.

Webloggers linkten gretig naar het artikel. Hoewel loggers volgens onderzoekscentrum Pew statistisch gezien slechts 4 procent van de surfers lokken en de lezers ervan ook een sub-categorie vormen van het internetpubliek was die extreem kleine fractie toch voldoende om Google’s interpretatie van “Second Superpower” volledig te veranderen.

Bron:
http://www.internetjournalistiek.be/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.