Google’s AdSense bot scant nu vrijwel realtime

Google’s AdSense bot scant nu vrijwel realtime
, Carl Mangold

Een SEO van Digitalpoint heeft ontdekt dat Google’s AdSense bot ‘Mediapartners’ inmiddels vrijwel realtime nieuwe informatie ophaalt:

Zodra iemand jouw pagina met AdSense advertenties bezoekt, opent Google een HTTP 1.1 verbinding voor het in je pagina plaatsen van haar advertenties. Deze verbinding wordt vervolgens een volle seconde opengehouden, en gebruikt om direct maar even de inhoud van de pagina te scannen.

Met het ‘serve first, then scan’ principe voorkomt Google een vertraging bij het vertonen van advertenties. En garandeert ze een veel hogere advertentie-relevantie voor elke volgende bezoeker.


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • andere leuke bijkomstigheid van Adsense: sites aangemeld voor deelname in het Adsense programma worden direct gespiderd en in de google index opgenomen, ongeacht of je de adsensecode in je pagina opneemt of niet. Ipv weken wachten tot dat je site zichtbaar wordt, ben je al binnen enkele dagen vindbaar bij Google.

  geplaatst op
 • Is dat werkelijk zo? Wie heeft dezelfde ervaring als CasualGames? In dat geval is het toch de moeite waard om mee te doen aan het Adsense-programma ;-)

  geplaatst op
 • Dat klopt inderdaad. Ik merkte een tijdje geleden al dat pagina's binnen een paar dagen, maar vaak al de volgende dag, in de index zaten. Een mooie bijkomstigheid dus.

  geplaatst op
 • Ik heb op 11 april het casualgames.web-log opgezet. vooruitlopend op de uiteindelijke vorm wat copy-past artikeltjes er opgeplaatsts en de site op 14 april aangemeld bij Google. Toen gelijk een adsense account aangemaakt voor het log. Verder de site aangemeld bij een aantal rss agregators (dank voor je lijstje, is erg handig). Op 19 april aan het Googlen geweest naar casual games en aanverwante. Tot mijn stomme verbazing kwam het log op zoektermen als casual games + spelletjes terug als 2e zoekresultaat.

  geplaatst op
 • In het geval van een web-log.nl pagina zal deze inderdaad snel in de index van Google komen maar dat komt zeer waarschijnlijk doordat er een update linkje of 'updates' linkje naar casualgames.web-log.nl op de frontpage stond. Of wellicht staat er op een andere pagina een link naar die subhost. Omdat het domein web-log.nl snel in de index wordt opgenomen zullen alle subhosts ook snel worden opgenomen.

  Als ik op mijn sites een nieuwe pagina toevoeg is staat deze meestal 1 of 2 dagen al in de index en ik gebruik geen Adsense.

  Mocht iemand toch snel toegevoegd zijn met een totaal nieuwe site (met een nieuw domein) dan zou dat voor het eerst zijn en zal elke SEO'er meteen Adsense gaan plaatsen, maar ik denk niet dat Google dat zal doen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.