Google werkt aan zoekmachine voor producten

Google werkt aan zoekmachine voor producten

Onder de naam Froogle werkt Google aan een zoekmachine waarmee op internet gezocht kan worden naar producten. Een beta-versie van Froogle is inmiddels beschikbaar. Adverteerders kunnen niet betalen voor een hoge positie in de rangschikking.

Google zegt de rangschikking bij Froogle te baseren op de selectiemethode zoals het die ook voor de reguliere zoekmachine hanteert. Bedrijven kunnen niet betalen voor opname in de lijst met zoekresultaten of een zo hoog mogelijke positie in die lijst, meldt Google op de site.
Bij Froogle kan gezocht worden op productcategorie, maar ook op merk. Bovendien is het mogelijk om te selecteren op een bepaalde prijscategorie. Iets kopen bij Froogle is niet mogelijk, de internetter dient door te klikken naar de site van de verkopende partij.

Hoewel Google geen geld vraagt van e-tailers voor opname in de database van Froogle, verwijst het wel nadrukkelijk naar de mogelijkheid om te adverteren bij Froogle. Rechts van de zoekresultaten zijn daarvoor de gesponsorde links beschikbaar.

Zoals Google staat voor een 1 met honderd nullen, is Froogle volgens het bedrijf een samenvoeging van ‘frugal’, dat spaarzaam of zuinig betekent, met Google.

http://froogle.google.com/froogle


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.