Google weigert illegale medicijnadvertenties

4 december 2003, 05:55

Zoekgigant Google accepteert niet langer advertenties van ongeregistreerde apothekers. De zoekgigant volgt hiermee andere populaire websites die daarmee de illegale distributie van geneesmiddelen zoals Vicodin willen intomen.

America Online begon twee jaar geleden al met het aan banden leggen van advertenties van ongeregistreerde apotheken. Overture Services dat advertenties doorverkoopt aan sites als Yahoo! en MSN, startte daar vorige maand mee.

Amerikaanse wetgevers richten zich bij de aanpak van illegale medicijnverspreiding steeds meer op derden, zoals websites en kredietbedrijven, die het illegale handelaren eenvoudig maken om in potentie gevaarlijke medicijnen te verkopen. Deze focus lijkt zijn vruchten af te werpen.Ook de belangenvereniging van legale apotheken en Drugstore.com, een grote legale online speler, oefenen druk uit om internetmarketing voor illegale apothekers te verbieden.

Het advertentieverbod van Google heeft overigens geen invloed op de niet-commerci?le zoekresultaten van gebruikers.

Bron:

http://www.telegraaf.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!