Google verslikt zich in nieuwe weblogfunctie

Google verslikt zich in nieuwe weblogfunctie

De TrackBack-functie waarvan steeds meer weblogs gebruikmaken, zorgt voor een onvoorzien probleem: waardeloze zoekresultaten bij Google.

Wie in Google bijvoorbeeld zoekt op ‘OS X Panther Discussion’ krijgt bij de eerste tien resultaten zeven verwijzingen naar lege pagina’s, zo ontdekte The Register dat een artikel aan de gevolgen van TrackBack voor Google wijdt.

Het probleem dreigt alleen maar groter te worden, want steeds meer webloggers voegen TrackBack aan hun site toe. Met TrackBack is het makkelijk om te zien welke andere webloggers naar een posting op je site verwijzen.

Bij de posting staat een link naar de TrackBack-pagina, waarop de links vanaf andere sites verzameld worden. Deze TrackBack-pagina’s (in veel gevallen pagina’s waar - bijna - niets opstaat) duiken nu op in de Google-resultaten.

Het is niet voor het eerst dat de acties van webloggers Google hoofdbrekens kosten. Vorig jaar was het bijvoorbeeld een tijdje populair om de zoekmachine voor de gek te houden met een bombardement aan ‘relevante’ links die bij nader inzien helemaal niet zo relevant bleken.

Webloggers linkten massaal naar een bepaalde pagina en gebruikten daarvoor steeds dezelfde beschrijving. Het resultaat was dat iemand die de gebruikte omschrijving invoerde als zoekopdracht bij Google, vaak als eerste een link naar de gelinkte pagina kreeg, zelfs als deze pagina niets met de zoekopdracht te maken had.

Bron:
http://www.webwereld.nl


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.