Google toolbar maakt webadres overbodig

Google toolbar maakt webadres overbodig

Webwereld: Zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven heeft Google zijn toolbar uitgebreid met de functie ‘Browse by name’. Een volledig webadres intypen is niet langer nodig. De Google toolbar zorgt ervoor dat het opgeven van een trefwoord voldoende is.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Is dit niet gewoon ongeveer hetzelfde als de 'ik doe een gok' methode die Google al veel langer gebruikt? Dat werkt namelijk op dezelfde manier: je typt een naam in (dus bijvoorbeeld New York Times zoals in het WebWereld artikel) en je komt uit bij de website die daar (kennelijk) het beste op scoort. Nog steeds nodig om juiste zoektermen op te geven, en als een website niet geindexeerd is heb je er nog steeds niets aan lijkt mij

  geplaatst op
 • Nee, de 'browse by name' is anders dan de 'ik doe een gok'. Als je eenmaal de toolbar hebt geinstalleerd kun je optioneel de 'browse by name' activeren. Eenmaal geactiveerd, dan zou je in principe geen www en .nl meer hoeven in te tikken. Moet eerlijk zeggen dat het bij niet altijd werkt!?

  geplaatst op
 • En Firefox heeft dit natuurlijk allang...

  Althans, als je bijvoorbeeld marketingfacts intypt, zoekt hij naar het eerste resultaat bij Google, en dat is de goede site.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.