Google test keyword-clustering

16 januari 2006, 13:48

Volgens berichten op Search Engine Watch test Google momenteel een functie die we kennen als keyword-clustering van de Nederlandse zoekmachine Zoeken.nl. Google biedt de nieuwe feature aan als “quick result”.

We kenden deze feature al van Google Base, maar dit is de eerste keer dat men het in de reguliere organische zoekresultaten tegenkomt. Keyword-clustering of keyword refinement biedt een gemakkelijke manier om zoekopdrachten te specificeren. De suggesties worden gegeven op basis van woorden die veel in combinatie met elkaar voorkomen en/of tot hetzelfde thema behoren. Zo kan een zoekopdracht naar “marketing” automatisch worden gespecificeerd in bijv. “internet marketing” of “direct marketing”.

Een nuttige feature die naar verwachting zeer snel standaard binnen Google beschikbaar zal zijn.

Wolter Tjeenk Willink
Oprichter / Directeur bij Traffic Builders

Entrepreneur met passie voor digital marketing, oprichter van Traffic Builders: hèt full funnel digital marketingbureau van Nederland. Wolter Tjeenk Willink is regelmatig als gastspreker/-docent te gast bij diverse congressen en opleidingsinstituten waaronder Windesheim Flevoland en Nyenrode Business University. Traffic Builders is hét digital marketingbureau dat gelooft in de kracht van datadriven marketing en merkcommunicatie. Combineer je die twee dingen, dan krijg je een digital marketing strategie waarbij je kanalen en het budget optimaal inzet en de juiste snaar raakt bij je doelgroep. Dus, lees snel verder over onze aanpak als digital agency voor marketing en media. Je bent slechts een paar klikken verwijderd van je eerste kennismaking met Traffic Builders. Goed om te weten: we houden wel van een uitdaging!

Categorie
Tags

1 Reactie

    schief

    Hadden Altavista en alltheweb dat ook niet? Ik zie het daar nu niet meer terug… In ieder geval niet zo prominent. Vraag me af waarom het daar weg (of minder prominent aanwezig) is.


    16 januari 2006 om 15:26

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!