Google straft ook Belgisch bureau

4 augustus 2005, 07:01

Google heeft ook sites van het Belgische internetbureau iPower in de ban gedaan. Net als het Nederlandse Tribal en Checkit, gebruikte iPower niet geaccepteerde technieken om bezoekersaantallen op de sites van klanten op te schroeven aldus een bericht in De Standaard (via: Planet).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Eijkb

  Maar goed, Google gebruikt een algoritme om de zoekresultaten te berekenen. Dat er vervolgens bedrijven zijn die een website aanpassen aan de zoekmachines (en dus niet aan de bezoeker) is allemaal prima maar ik vind niet dat ze het recht hebben te zeuren als Google vervolgens zegt dat dit niet de bedoeling is. Als je content voldoende scoort op een zoekterm dan eindig je hoog. Als dat niet zo is, dan is je site ook niet relevant voor de bezoeker. Beetje boute stelling, maar zo werkt het in principe en daar moet die CEO’s gewoon vanaf blijven 😀


  4 augustus 2005 om 09:17
  Eijkb

  EDIT: Ik bedoel natuurlijk SEO’s 😀


  4 augustus 2005 om 09:17
  Krijn Hoetmer

  Precies 🙂 Maar waar zeuren deze “SEO’s” dan?


  4 augustus 2005 om 09:29
  Eijkb

  @Krijn, Lees eens andere topics over SEO’s die gestraft zijn. En naast de SEO’s moeten ook de klanten niet zeuren 😀 Laat staan mensen achter voelspriet en andere zoekmachine watchers.


  4 augustus 2005 om 10:22
  Tom Bogaert

  Dat werd effekes tijd zeg.

  Ik ken nog een paar spam bedrijven. Zouden hun klanten weten dat ze een spam bureau onder de arm hebben genomen?


  4 augustus 2005 om 12:38
  Eijkb

  Ik denk dat veel managers nog weinig tot geen begrip hebben van “spam”, illegale praktijken van SEO’s etc. Die kijken alleen naar resultaten. En dan moeten ze dus ook niet zeuren als ze gestraft worden.


  4 augustus 2005 om 13:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!