Google promoot FireFox

8 november 2005, 13:21

Google zet de aanval in op Microsoft’s Internet Explorer, door webmasters $1 te geven voor elke FireFox download die ze initi?ren. De uitbetalingen verlopen via hun AdSense accounts, de te downloaden FireFox versie is met Google’s toolbar uitgerust.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

8 Reacties

  Noedie

  Helaas geld deze promotie via AdSense enkel voor mensen die in amerika wonen. Wij kunnen dit dus vooralsnog niet promoten….


  8 november 2005 om 14:29
  Stijn

  @ Carl: “up top 1$” .. er moet natuurlijk wel de versie gedownload worden waar de Google toolbar in verwerkt zit. En zoals Noedie zegt inderdaad alleen voor Amerikanen.


  8 november 2005 om 15:26
  Tinus

  Ik heb deze actie nog niet in mijn Adsense account aan mogen treffen.


  8 november 2005 om 15:38
  Berry

  Ik keek ook vergeefs in mijn account, maar alleen voor de VS dus. Hoop dat Europa snel volgt – ik kheb nog wel een paar kennissen en familieleden die ik nog moet overhalen firefox te nemen (of ik installeer het snel als ik bij hen op bezoek ga en ‘even mijn e-mail check, om vervolgens internet explorer in de prullenbak te gooien en er firefox voor in de plaats te zetten).


  8 november 2005 om 16:50
  Remi

  @ Berry,

  Als je het IE icoontje vervolgens naar FF laat verwijzen hebben ze het waarschijnlijk nooit door 😉


  8 november 2005 om 19:20
  René Zonneveld

  De reacties gaan een beetje voorbij aan de kern van het nieuws: Explorer is gratis en nu kun je dus zo’n 80 cent krijgen voor de installatie van Firefox. Dat is wel een interessante ontwikkeling, want wat wordt de volgende stap van MS? En wat ik persoonlijker nog interessanter vind: komt hier ooit nog een derde partij tussen? Of rijden mijn kinderen straks allemaal in een Ford over het web?


  8 november 2005 om 21:50
  Arnoud

  @Tinus: Als je een Nederlands Adsense-account hebt, dan zie je de Firefox-promo inderdaad nergens omdat het alleen voor de Amerikaanse markt is. Binnenkort wordt het misschien ook internationaal gepromoot. De Firefox-promo is trouwens onderdeel van het nieuwe affiliate-programma van Adsense. Je kan nu met AdSense extra geld verdienen als anderen zich via jouw website voor Adsense aanmelden. In je account zit een extra tabblad “verwijzigingen” en daar kan je o.a. de banners vinden.


  9 november 2005 om 07:19
  Komkommer

  Zeer goede actie! Helaas momenteel enkel nog in Amerika tegen vergoeding. Doch het idee om ’s werelds slechtse browser (IE voor de leken) de wereld uit te krijgen vind ik voldoende motiverend om reeds mee te werken.


  12 november 2005 om 13:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!