Google populairste zoekmachine

12 mei 2003, 10:46

Google is de meest populaire zoekmachine in Nederland, gevolgd door MSN en Ilse.

Google heeft in Nederland een gebruikers aandeel van 51,3 procent wat een stijging is van 1,6 procent sinds half januari. Dit cijfer is lager dan Google wereldwijd voor zijn rekening neemt en 55,2 procent is. MSN volgt Google met een gebruikers aandeel van 16,1 procent. Het gebruikers aandeel van de zoekmachine Ilse is ondanks de onlangs vernieuwde zoekmachine technologie licht gedaalt met 0,4 procent sinds half januari. Het gebruikers aandeel van Ilse is 7,5 procent.

“Zoekmachines en directories zoals Google en Yahoo kunnen veel bezoekers naar een website brengen. Het is dan ook belangrijk dat organisaties vindbaar zijn op voor hen relevante keywords, die bovendien populair zijn als zoekopdracht in zoekmachines,” zegt Wolter Tjeenk Willink van Traffic Builders. “Onze website statistieken zijn de ultieme dienst voor webmasters, marketeers en SEO experts om het aantal bezoekers en keywords te meten die via een zoekmachine naar een website komen,” zegt Niels Brinkman, mede-oprichter van OneStat.com.

De 7 meest gebruikte zoekmachines in Nederland zijn:

1. Google 51,3%

2. MSN 16,1%

3. Ilse 7,5%

4. Yahoo 7,3%

5. Lycos 4,8%

6. Vinden.nl 4,4%

7. Ixquick 3,6%

Traffic Builders heeft inmiddels ruim 3 jaar ervaring met het optimaliseren en aanmelden van websites bij nederlandse en buitenlandse zoekmachines zoals Google, Ilse, Yahoo en MSN. Traffic Builders is ??n van de weinige ondernemingen die deze dienst aanbiedt op basis van no-cure no pay, hetgeen inhoudt dat men alleen betaald word als men daadwerkelijk bezoekers aanlevert.

OneStat.com is de nummer een provider van real-time web site statistieken in de wereld. Onze superieure technologie voorziet meer dan 50.000 web sites in 100 landen van duidelijke rapportages. OneStat.com heeft verkoop distributie partners in 25 landen wereldwijd. Huidige gebruikers van OneStat in Nederland zijn o.a. Friesche Vlag, Zorgverzekeraar VGZ, Arcadis, Gemeente Heerenveen, Het Parool, De Jong Intra Vakanties, Buyitdirect, Bloemenburo Holland en de Nederlandse Tennis Bond. Daarnaast voorziet OneStat de klanten van Ladot, de grootste hosting provider van Nederland, van duidelijke bezoek rapportages.

OneStat.com heeft de intentie om de nummer een provider van real-time web site statistieken te worden in de wereld. De markt voor ASP site statistieken was $49 miljoen in 2002 en wordt geschat op $700 miljoen in 2004 volgens onderzoek bureaus.

Methodologie: een wereldwijd gebruikers aandeels van xx procent voor zoekmachine Y betekent dat xx procent van de bezoekers op het interernet arriveren via zoekmachine Y op een site dat gebruikt maak van de diensten van Onestat.com. Alle aantallen zijn gemiddelden en genormaliseerd tot de GMT tijdzone. Wereldwijd onderzoek is gebasseerd op een sample van 2 miljoen dagelijkse unieke bezoekers onderverdeeld in 20.000 bezoekers over 100 landen per dag.

Bron:

http://www.persberichten.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!