Google patenten meer dan ooit gevolgd

Google patenten meer dan ooit gevolgd

Nu het Google imperium zich in rap tempo aan het uitbreiden is van ?s werelds meest gebruikte zoekmachine tot e-mail provider (Gmail), routeplanner (Google Maps) en sinds kort ook peer-to-peer text en voice over IP messenger (Google Talk) is er steeds meer aandacht voor de patenten en octrooien die Google bezit. Wat kunnen we nog verwachten?

Roodlicht.com bericht vandaag over een nieuw toegekend patent met betrekking tot het ophalen van adresgegevens uit een database op grond van lengte- en breedtegraden. Ongetwijfeld een techniek die zal worden toegepast om zoekopdrachten lokaal-georienteerd te maken. Maar er zijn veel meer interessante patenten van Google te bekijken.

Andere opvallende patenten van Google
Een greep uit de patenten van Google is te vinden op de site van Espacenet.com. Een van de meest opmerkelijke patenten is toch wel een patent op het vertonen van advertenties in e-mail, gebaseerd op de content uit die e-mail. Verder kunnen we lezen over patenten op het gebied van geo-targetted advertising en advertising op basis van browsergegevens (surfgedrag).

Wat zoekfunctionaliteit betreft kunnen we op grond van de patenten nog een hoop verwachten van Google op het gebied van personalisatie. Daarnaast mag worden verwacht dat Google technologieen op basis van semantische taalverwerking, zoals bijvoorbeeld gebruikt in web self service toepassingen en zoekmachine Ask.com steeds verder zal uitbreiden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.