Google-oprichters in ??n klap miljardair

22 november 2004, 07:54

De oprichters van de internetzoekmachine Google Larry Page en Sergey Brin verkopen hun aandelen in het bedrijf. Met de aandelenverkoop zijn de beide dertigers in ??n klap miljardair.

De verkoopplannen werden vrijdag aangemeld bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Beide oprichters hebben 7,2 miljoen aandelen van de zoekmachine in handen. Met de verkoop die in de komende achttien maanden zal plaatsvinden kunnen Page en Brin ieder 1,2 miljard dollar verdienen.

De bestuursvoorzitter van Google, Eric Schmidt, is ook van plan zijn 2,2 miljoen Google-aandelen van de hand te doen. Als hij de stukken zou verkopen tegen de slotkoers van vrijdag (169,40 dollar) dan zou de verkoop hem ruim 370 miljoen dollar opleveren.

Koersdaling

Na verkoop houden beide oprichters ieder nog 31 miljoen aandelen over (5,3 miljard dollar). Volgens de Amerikaanse beursregels mogen Google-werknemers vanaf maandag hun personeelsaandelen van de hand doen. De angst voor grootschalige verkoop van deze stukken kan maandag leiden tot een koersdaling op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq.

De aandelen van Google noteerde bij de beursgang op 19 augustus 85 dollar. Door de grote interesse belandde de prijs al snel het hoogtepunt van 201 dollar per aandeel, waarna de koers afnam.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!